Pentru viza de SUA, trebuie să-ți dai toate conturile de Facebook, Instagram, Twitter și nu numai

Pentru viza de SUA, trebuie să-ți dai toate conturile de Facebook, Instagram, Twitter și nu numai

Aplicarea pentru viza de SUA a devenit subit un proces mult mai complicat prin introducerea unor mențiuni ,,opționale” legate de activitatea pe rețele sociale.

A existat de mult timp un proiect pe marginea implementării unor astfel de măsuri absurde și invazive pentru viza de SUA, dar tocmai au devenit oficiale.

Luna trecută, administrația Trump a propus implementarea unui proces mai rigid pentru verificarea celor care își doresc obținerea unei vize. În principiu, era vorba de prezența aplicantului pe diverse rețele sociale. Departamentul de Stat al SUA tocmai a pus în aplicare respectivul chestionar extins și fiecare persoană care aplică pentru viză va fi nevoită să-și dezvăluie ID-urile cu care activează sau a activat pe rețele sociale în ultimii cinci ani. Datele biografice sub forma unui CV extins vor trebui detaliate pe ultimii 15 ani.

Pentru viza de SUA, vei fi nevoit să-ți dai toate adresele de email din trecut, numerele de telefon pe cae le-ai avut, adresele locative, istoricul de angajări și istoricul de călătorie. Iar dacă acestea nu erau suficiente, un oficial al Departamentului de Stat a ținut să menționeze pentru Reuters că oficialii de la ambasade vor putea solicita în orice moment informații suplimentare pentru ,,confirmarea identității și realizarea unor verificării mai riguroase pentru siguranța națională.”

Inițial, astfel de reguli ar fi trebuit să intre în vigoare pentru doar 0,5% dintre aplicanți, dar s-a revenit asupra respectivei decizii. Partea amuzantă este că toate aceste detalii tehnice sunt opționale. Nu te obligă nimeni să le completezi, dar în nota de subsol a formularului se menționează foarte clar că evitarea lor s-ar putea reflecta în întârzierea sau anularea procesării cererii.

În perioada de dezbatere publică a noilor formalități, mulți au criticat impactul negativ pe care îl vor avea aceste proceduri asupra economiei. Oameni de știință, specialiști din diverse domenii și studenți vor ajunge să evite SUA din cauza politicii rigide pentru obținerea unei vize.

travel-authorization conturi online viza sua

Citește și: