Pentru viza de SUA, veți fi nevoiți să vă dați contul de Facebook, Twitter și adresele de email

Pentru viza de SUA, veți fi nevoiți să vă dați contul de Facebook, Twitter și adresele de email

Nu a fost niciodată foarte simplu să intri în Statele Unite ale Americii, dar o nouă propunere a departamentului de stat va transforma viza de SUA într-un vis.

Din primele zile ale mandatului de președinte al lui Trump, a devenit evident că securitatea granițelor va fi un laitmotiv al celor patru ani de președinție. Viața celor care călătoresc deseori spre Statele Unite a devenit foarte dificilă, mai ales pentru cei care provin din țări majoritar arabe. Cea mai recentă dovadă a practicilor îndoielnice a fost publicată de Reuters zilele trecute și vizează o propunere a Departamentului de Stat American.

Dacă respectiva propunere va fi aprobată, anumite persoane care aplică pentru obținerea vizei vor trebui să atașeze la dosar, istoricul activității pe ultimii cinci ani pe rețele sociale. Este vorba de toate profilele pe rețele sociale, toate adresele de email folosite și numerele de telefon. Singurul efort pe care îl vor face autoritățile americane va fi probabil de aflare a parolelor folosite, deoarece acestea nu trebuie incluse. Modificarea de procedură va fi dedicată ,,aplicanților pentru care s-a determinat că sunt necesare niveluri suplimentare de examinare amănunțită în conexiune cu acte de terorism și alte probleme legate de securitatea națională.”

Conform primelor statistici, aproximativ 65.000 de persoane pe an vor fi supuse noilor termeni de aplicare la viză. Întreaga propunere poate fi analizată în detaliu aici. Aceasta va fi doar o parte din setul de măsuri extreme planificate de Trump și detaliate de acesta în campania electorală. Pentru ca presiunea psihologică a întregului proces să fie completă, pe lângă toate detaliile vieții voastre în mediul digital, trebuie să listați numele și data nașterii pentru fiecare frate sau soră. În cazuri extreme veți fi nevoiți să scrieți un mic jurnal cu toate adresele în care ați locuit și unde ați călătorit în ultimii 15 ani.

Dacă nu se va opune nimeni, propunerea va fi aprobată de urgență pentru o perioadă limitată de 180 de zile. Cu alte cuvinte, viza de SUA va deveni doar un vis frumos pentru o mare parte dintre doritori.