10 iun. 2018 | 14:51

Gadgetul Amazon care te ajută să controlezi orice TV prin comenzi vocale

ACTUALITATE
Gadgetul Amazon care te ajută să controlezi orice TV prin comenzi vocale

Alexa este unul dintre cei mai buni asistenți virtuali la ora actuală, iar creația celor de la Amazon tocmai și-a găsit o gazdă nou în Fire TV Cube.

Seria de dispozitive Fire TV este una cu o istorie de câțiva ani, iar produsele sunt mai mult decât decente, mai ales dacă ești ancorat în ecosistemul de servicii Amazon. Până la această oră, portofoliul companiei a inclus câteva stick-uri HDMI intitulate sugestiv Fire TV Stick.

Amatorii de conținut video Ultra HD au putut opta pentru Fire TV cu 4K. În același timp cu playerele conectate la TV, americanii au dezvoltat seria de boxe inteligente Echo dotate cu Alexa.

Primul hibrid între cele două categorii de produse este Fire TV Cube. Micuțul din imaginea de mai sus este un dispozitiv de streaming cu Alexa menit să fie folosit mai ales prin intermediul comenzilor vocale. Fire TV Cube se conectează la TV prin HDMI și este capabil de redarea de conținut video 4K Ultra HD.

La fel ca boxele Echo, incorporează microfoane de cămp larg menite să ”te audă” din celălalt capăt al camerei fără să strigi.

Portofoliul de comenzi vocale suportate este același pe care îl ai la dispoziție în cazul oricărei boxe Amazon Echo. Diferența constă în faptul că sunt incluse și câteva menite pentru interacțiunea cu TV-ul. Îți poți închide sau porni televizorul, poți schimba posturile, poți ajusta volumul de redare și nu numai.

Dacă ai un TV Box compatibil de la un operator de televiziune și îl conectezi la Fire TV Cube, poți folosi comenzi vocale pentru a pune pe pauză transmisiuni live, pentru schimba canalul și nu numai. În mod evident, nu lipsește din pachet accesul la o varietate foarte mare de servicii de streaming, precum Netflix, Hulu sau PlayStation Vue.

Alexa pe TV va oferi și informații vizuale, precum vremea probabilă din preajmă, scoruri sportive, fluxul video de la camera smart de supraveghere și nu numai. Prețul de achiziție pentru noul gadget este de 119 dolari sau 90 de dolari dacă ești membru prime. Primele unități vor fi livrate pe 21 iunie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele