Frauda pe Amazon care îi bagă la închisoare. Câți ani vor fi închiși

Frauda pe Amazon care îi bagă la închisoare. Câți ani vor fi închiși

Cei de la Amazon sunt incredibil de prietenoși și de eficienți când vine vorba de soluționarea unei probleme cu un colet, dar cineva a abuzat de bunăvoința companiei, iar acum va plăti scump.

Un grup format din trei indivizi a perfecționat un sistem prin care să înșele politica Amazon legată de reclamații și returnarea produselor. În urma acelui comportament malițios pe o perioadă de timp îndelungată, gigantul american a înregistrat pierderi de aproximativ 1,2 milioane de dolari.

Totul a pornit de la un cuplu format din Erin și Leah Finan din Indiana, Statele Unite. Cei doi și-au admis anul trecut vinovăția în fața unui tribunal american și au detaliat mecanismul surprinzător de elaborat prin care au fraudat Amazon. Pe parcursul a doi ani, au comandat nu mai puțin de 2.700 de produse electronice de pe Amazon, inclusiv camere digitale GoPro, console Xbox, smartwatch-uri, tablete și laptopuri.

La scurt timp după le primeau, le raportau ca fiind defecte la livrare. Pentru că băieții de la Amazon încearcă să-ți facă viața mai ușoară, s-au grăbit să înlocuiască produsele defecte pe bună credință.

Toată marfa acumulată de famila Finan ajungea ulterior la Danijel Glumac în New York. Individul le vindea ulterior la un preț bun. În final, întreaga afacere s-a reflectat într-un profit de aproximativ 750.000 de dolari pentru Erin și Leah, în timp ce Glumac a strâns vreo 500.000 de dolari.

Cei trei și-au primit sentința dureroasă pe marginea subiectului la începutul acestei săptămâni. Erin și Leah Finan au primit fiecare aproximativ 6 ani de închisoare, în timp ce Glumac va executa o sentință de doi ani după gratii.

„Frauda comercială nu doar că îmbogățește într-un mod nedrept persoana din spate, dar ne face pe noi toți să plătim prețuri mai mari de achiziție.” La pronunțarea sentinței, procurorul responsabil de caz a venit cu un argument foarte bun pentru aceste pedepse usturătoare. „Cei care caută să exploateze beneficiile comerțului online prin fraudare, ar fi bine să țină minte acest caz.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: