Alternativă la Fortnite: H1Z1 Battle Royale s-a lansat pe PS4

Dacă îți doreai de mult timp o alternativă Fortnite care să nu coste vreun ban dar să fie cât se poate de interesantă, H1Z1: Battle Royale tocmai s-a lansat pe PlayStation 4.

PUBG sau PlayerUnknown`s Battlegrounds este titlul care s-a aflat la baza jocurilor de gen Battle Royale. Cei de la Epic Games au luat respectiva rețetă și au creat Fortnite. Titlul cu pricina a ajuns să fie cel mai popular joc video al momentului și să genereze de curând un profit de un miliard de dolari, în contextul în care nu te costă nimic să-l joci și este disponibil pe o varietate foarte mare de platforme.

Având în vedere popularitatea titlurilor din categoria Battle Royale, nu ar trebui să vină ca o surpriză lansarea mai multor jocuri pornind de la aceeași rețetă. Cel mai nou dintre ele este H1Z1: Battle Royale. Spre de deosebire de creații cross-platform precum Fortnite sau PUBG, H1Z1 este disponibil doar pe consolele celor de la Sony, deși nu este exclus să-l vedem și pe alte platforme.

În contextul în care posesorii de console Microsoft au avantajul disponibilității PUBG pe Xbox, este îmbucurător că amatorii de PlayStation au de asemenea un privilegiu. Spre deosebire însă de PUBG, H1Z1 al celor de la Daybreak Games este gratuit, un nou titlu de format free-to-play care va genera profituri generoase din achiziții in-app cosmetice și complet opționale. Cea mai populară achiziție, la fel ca la Fortnite, va fi intitulată Battle Pass, va avea un preț de 5,5 dolari și va debloca o serie de recompense premium la finalul unui meci.

Principiul de joc sau particularitatea care definește genul Battle Royale se va aplica și în cazul H1Z1. Lupta se va da între un număr foarte mare de jucători și va câștiga cel care rămâne ultimul pe hartă. Până la această lansare oficială, H1Z1 s-a aflat într-o lungă perioadă de beta, dar acum este disponibil în versiunea finală, cu un volum semnificativ de conținut suplimentar. Deși s-ar putea să nu fi auzit niciodată de acest nou joc de PlayStation, având în vedere că a fost experimentat de aproximativ 10 milioane de jucători în beta, nu este exclus să se transforme peste noapte într-un succes răsunător.

Alexandru Puiu
14:00 09.08.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video