14 aug. 2018 | 12:18

Noul telefon Allview are efect „jeleu” în video (orice ar însemna asta)

ACTUALITATE
Noul telefon Allview are efect „jeleu” în video (orice ar însemna asta)

Compania românească Visual Fan a anunțat un nou telefon sub brandul Allview. Soul X5 e un model ceva mai ieftin decât precedentul și cu o opțiune cel puțin ciudată.

Allview Soul X5 va fi viitorul telefon din gama Soul. După X5 Pro, brandul Allview mai primește un smartphone care ar dispune de soluții inteligente pentru camerele foto, atât pentru cea principală, cât și pentru cea secundară, dar și pentru experiența de utilizare.

Asta înseamnă că sunt câteva artificii de inteligență artificială, deși nu te aștepta la minuni.

Ca specificații, camera principală de pe Allview Soul X5 are un sistem dual de 16 MP + 5 MP cu o diafragmă f/2. Datorită tehnologiei neurale (adică aportul inteligenței artificiale), camera principală a telefonului Allview Soul X5 va fi capabilă să recunoască scenele foto și să își adapteze setările în funcție de acestea.

Mai mult, funcția bokeh (defocalizarea fundalului, în special pentru portrete – n.r.) va fi vizibil optimizată datorită procesorului MediaTek Helio P22. Sigur, niciuna dintre opțiuni nu-i o premieră, dar sunt binevenite toate pentru un telefon mai ieftin.

Visual Fan susține că sistemul electronic de stabilizare a imaginii pe Allview Soul X5 „a fost îmbunătățit cu un nou motor de compensare a shutter-ului rotativ, astfel, atunci când utilizatorul va filma cadre cu acțiuni rapide sau din mișcare acestea vor fi vizibil îmbunătățite datorită efectului «jeleu» aplicat”.

Cel mai probabil prin „shutter rotativ” compania se referă la „rolling shutter”. E un procedeu de capturare a imaginii. Vine însă și cu un dezavantaj imens (vizibil pe camere ieftine și pe telefoane). Apare o „înclinare” a planului vertical când muți rapid camera dintr-o parte în alta din cauză că senzorul nu e scanat suficient de repede pentru a compune o imagine. Prin efectul „jeleu” nu știu la ce se referă, pentru că „jelly effect” în video nu-i de dorit, după cum vezi în clipul de mai jos.

Altfel, Allview Soul X5 mai are o cameră secundară de 16 MP cu funcția  Bokeh by AI. Mai mult, Soul X5 va împrumuta din funcționalitățile de pe Soul X5 Pro și va beneficia de optimizare privind consumul de date și de energie

[readmore]

Totodată, va avea funcții ca deblocarea instantă a dispozitivului, notificări personalizate, utilizarea întregului meniu prin gesturi swipe cu un singur deget din mijlocul ecranului și ascunderea crestăturii din partea de sus a ecranului (cum se poate la Huawei P20, LG G7 sau OnePlus 6).

Pe 24 august vor fi prezentate mai multe informații. Vom sta, până atunci, cu sufletul la gură.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele