Alien ajunge la 40 de ani: un documentar ne va dezvălui istoria horrorului clasic

Alien ajunge la 40 de ani: un documentar ne va dezvălui istoria horrorului clasic

Unul dintre cele mai reușite horroruri ale tuturor timpurilor împlinește 40 de ani în 2019, iar producătorii Alien ne pregătesc un documentar pentru a celebra momentul.

Anul viitor, fanii seriei Alien se vor bucura de un documentar foarte interesant pe marginea primului film din serie. În contextul în care se vor împlini 40 de ani de la lansarea peliculei clasice, ar fi păcate să nu aflăm mai multe detalii despre modul în care a ajuns să fie realizat un film atât de terifian, cu un buget atât de generos.

Documentarul ce urmează să fie lansat în 2019 va fi intitulat Memory – The Origins of Alien. În film, vom afla modul în care o comedie negră cu un buget mic redactată de Dan O`Bannon s-a aflat în spatele ideii pentru unul dintrele ce mai reușite filme cu extratereștri.

Dan O`Bannon lucrase în anii `70 la o comedie neagră intitulată Dark Star. Acela a fost primul film regizat de John Carpenter, devenit ulterior foarte popular datorită realizării horrorului Halloween. Dark Star spune povestea unor astronauți plictisiți care într-o secvență destul de ciudată aleargă după un extraterestru de forma unei mingi de plajă. Unul dintre personajele din respectiva comedie era interpretat chiar de O`Bannon.

La scurt timp după finalizarea acelui proiect, O`Bannon s-a întrebat cum ar fi dacă premisa filmului Dark Star ar fi transpusă într-un horror autentic. Atunci a început să lucreze la un scenariu intitulat Memory. Ulterior, Memory a fost redenumit în Star Beast, ca apoi să intre în producție sub denumirea Alien, datorită numărului foarte mare de momente în care cuvântul cu pricina apare în scenariu.

Inițial, ar fi trebui să fie regizat de Roger Corman, renumit datorită filmelor sale de categorie B cu buget mic. În mod surprinzător, asocierea lui Ridley Scott cu respectivul proiect a avut legatăruă Star Wars. Din cauza succesului înregistrat de primul film din franciza lui George Lucas, Fox vroia să investească o sumă generoasă în orice film a cărui acțiune se petrece în spațiu. Din același motiv, Sigourney Weaver a fost așată filmului, iar Alien a devenit un clasic.

alien hr-giger

Citește și: