Alien: Covenant te întoarce la origini și te sperie la maximum

A fost lansat primul trailer la următorul film al lui Ridley Scott, iar Alien: Covenant se pare că va fi un horror de proporții, la fel ca primele filme ale lui Scott.

Ridley Scott este unul dintre cei mai productivi regizori din ultimii 50 de ani. El s-a aflat la cârma unor titluri precum Gladiatorul, Hannibal, 1492: Cucerirea Paradisului sau Kingdom of Heaven. Deși cei mai tineri dintre noi îl cunosc datorită filmului The Martian nominalizat la 7 premii Oscar, incursiunile sale în domeniul science fiction au început cu aproape 40 de ani mai devreme.

Alien din 1979 este unul dintre primele lung metraje ale lui Ridley Scott și filmul care i-a adus acestuia recunoașterea globală. Au mai urmat câteva filme din aceeași serie, chiar și cu aceeași actori și regizori de renume, precum David Fincher, dar Ridley Scott nu s-a implicat la nici un nivel în acele iterații.

Ridley Scott a revenit asupra popularei francize în 2012 cu Prometheus, un film care nu a fost foarte bine recepționat de critici, dar a reușit să pună niște întrebări interesante despre originile lumii. Cu alte cuvinte, Prometheus avea potențial, iar Alien: Covenant, prin câteva elemente și referințe continuă respectiva poveste. Diferența majoră este însă stilul.

Dacă trailer-ul este o indicație a ceea ce urmează să vedem în lung metraj, Alien: Covenant va fi un horror în stilul filmului lansat în 1979. Cum era de așteptat, pentru că vorbim de un film al lui Ridley Scott, efectele speciale vor fi convingătoare, bugetul generos, iar distribuția va fi formată din mai mulți actori de renume.

În ceea ce privește cronologia evenimentelor, acțiunea din noul Alien: Covenant pare să răspundă la toate întrebările legate de conexiunea dintre Prometheus și primul Alien. Michael Fassbender revine în rolul lui David, Noomi Rapace este Elizabet Shaw iar Guy Pearce e Peter Weyland. În plus, îi vom vedea în noul film pe James Franco, Danny McBride și Billy Crudup.

Premiera filmului Alien: Covenant va avea loc pe 19 mai 2017.

Alexandru Puiu
07:56 26.12.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video