Cum se înjosește Alcatel în fața propriilor clienți

Cum se înjosește Alcatel în fața propriilor clienți

Probabil că n-ai m-ai auzit de ceva vreme de Alcatel, însă brandul încă supraviețuiește, deși în ritmul actual s-ar putea să-și îndepărteze toți clienții.

Ai cele mai multe șanse să auzi de Alcatel cam o dată pe an, în timpul evenimentului Mobile World Congress. De data aceasta, însă, producătorul ajunge a doua oară în centrul atenției, însă nu pentru ceva pozitiv. Compania pare să fie în picaj în ceea ce privește relația și respectul față de proprii clienți.

Cei de la Alcatel s-au gândit că ar fi o idee bună să blocheze funcții esențiale din smartphone-urile pe care le vând și să-i constrângă pe utilizatori să lase review-uri de 5 stele pentru a primi acces la tot ce au nevoie.

Partea și mai proastă pentru producător e că una dintre aplicațiile blocate astfel este calculatorul standard instalat pe telefon. Funcțiile matematice avansate sunt blocate și le poți accesa după review-ul dat în Play Store. Firește, te poți răzbuna și lăsa un review de o stea, pentru că funcțiile se vor debloca oricum.

Utilizatorul de pe reddit sysbuild este cel care a ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește ”noutățile” introduse de producător pe Alcatel Idol 4 și a arătat comunității despre ce e vorba, reușind să scandalizeze publicul de pe r/Android. După ce au apărut o mulțime de comentarii și review-uri negativ în Play Store, aplicația în cauză a dispărut din magazin. Cu toate acestea, la scurt timp după, o nouă versiune a aplicației a apărut, iar de această dată nu era însoțită de rugăminți pentru review-uri.

Dacă te întrebi cum a ajuns o asemenea aplicație pe telefon, asta e tot vina Alcatel. Producătorul s-a gândit că ar fi o idee bună să înlocuiască aplicațiile stoc de pe telefon cu variante proprii, prin intermediul unor update-uri de software.

Citește și: