Alcatel anunță primele sale sisteme 2 in 1 cu Windows 10

Alcatel anunță primele sale sisteme 2 in 1 cu Windows 10

Spre surprinderea celor prezenți la MWC, Alcatel, o companie renumită pentru telefoane ieftine, a anunțat primul său PC cu Windows 10 în format 2-in-1.

Alcatel Plus 10 este primul computer al companiei și, cu toate că pare să aibă în comun câteva elemente cu sistemele Surface de la Microsoft, designul general este destul de original.

Dintr-un punct de vedere, Plus 10 este urmașul tabletelor Alcatel Pop 10 cu Android – lansate în urmă cu câțiva ani. La momentul respectiv, tabletele livrate cu sistemul de operare al Google puteau de asemenea să fie achiziționate împreună cu o tastatură fizică. Similaritățile între cele două generații de produse se rezumă însă doar la aspect.

Noul Alcatel Plus 10 este un hibrid de 10 inci ce folosește un Intel Atom Z8350 quad core tactat la 1,97 GHz, 2GB RAM și o memorie internă de 32GB. Spațiul de stocare poate fi extins cu ușurință folosind carduri microSD cu o capacitate maximă de 64GB. Cel mai mare avantaj al Alcatel Plus 10 și unul dintre motivele pentru care s-ar putea să vă încânte ține de conectivitatea LTE integrată în dock-ul cu tastatură. Singurul lucru care vă mai lipsește este un SIM de date.

Tot în spatele tastaturii fizice cu o cursă decentă și o separație a tastelor foarte bună se mai ascunde o baterie suplimentară destul de generoasă. Împreună, cele două baterii, din dock și tabletă, au o capacitate de 8410 mAh, suficientă pentru 8 ore muncă în deplasare. Conectica include un microUSB, microHDmi și un USB de dimensiune standard.

Având în vedere că vorbim de un sistem cu diagonala de 10 inci, s-ar putea să fie necesară o perioadă de acomodare în ceea ce privește tastatura răspândită pe aceeași dimensiune. În schimb, dacă în urmă cu câțiva ani ați pus mâna pe vreun netbook, Alcatel Plus 10 vă va oferi o experiență de utilizare similară. Nu avem încă un preț pentru această creație Alcatel, dar ar trebui să ajungă în magazine în luna iunie a acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: