Alcatel va lansa cinci telefoane la MWC 2017

Alcatel va lansa cinci telefoane la MWC 2017

Dacă ne obișnuisem cu ideea că Alcatel a devenit producător de tehologie specifică experienței VR, lansând anul trecut, în septembrie, un headset VR și și o cameră care poate captura imagini la 360 de grade, nu trebuie să uităm că Alcatel este, în fond, un producător de smartphone-uri.

Drept dovadă, anul asta se anunță a fi unul productiv pentru Alcatel. Compania anunță lansarea a cinci telefoane mobile până la finalul lunii viitoare, urmând să le prezinte la MWC 2017, conform informațiilor de pe Digital Trends.

Din păcate compania încă păstrează misterul cu privire la aceste lansări, dar zvonurile ne spun că smartphone-urile în discuție vor avea la bază un concept inovator.

Ceea ce pare a fi inovator, din ceea ce anunță sursele, este aspectul modular al dispozitivelor. Aparent, acestea vor fi echipate cu module asemănătoare celor folosite de Moto Mods și LG Friends și vor avea diverse utilități. De exemplu, se zvonește că unul dintre modulele conținute va fi atașat pe spatele dispozitivului și va lumina în ton cu ritmul muzicii.

Specificațiile tehnice ale telefoanelor mobile rămân însă la stadiul de zvonuri. Una dintre vești ne spune că telefonul va avea în componență un procesor MediaTek, cu opt nuclee, o cameră principală de 13 megapixeli, dual-flash.

Partea cea mai îmbucurătoare este că prețul telefonului este estimat undeva la 350 $, asta fiind un al doilea indiciu că Alcatel ar putea propune și telefoane care fac parte din gama mid-range.

Alte zvonuri sugerează că Alcatel ar putea propune lasarea unui urmaș al lui Idol 4S, un telefon care face parte din spectrul high-end al smartphone-urilor. Drept urmare, noile componente s-ar putea învarti undeva la nivelul celor din Idol 4S. 4S-ul are specificații bune: un ecran QHD de 5,5 inch și procesor Qualcomm Snapdragon 652 combinat cu 3GB de memorie RAM, o memorie internă de 32 GB și o baterie cu o capacitate decentă, de 3000 mAh. Dacă totuși se va păstra și design-ul lui 4S, cel mai probabil noul telefon va avea și acel buton încorporat, aflat pe partea laterală a telefonului, care este foarte util pentru că îți permite să faci fotografii la foc automat.

Citește și: