08 oct. 2018 | 13:06

Funcția de pe iPhone prin care dubioșii trimit poze stupide

ACTUALITATE
Funcția de pe iPhone prin care dubioșii trimit poze stupide

Oamenii au găsit o altă modalitate prin care să trimită fotografii stupide și nedorite necunoscuților. Glumele nesărate sunt făcute prin intermediul unei caracteristici Apple.

AirDrop este un instrument util care le permite utilizatorilor Apple să transfere rapid fotografii și fișiere între dispozitive iPhone, iPad și Mac. Procesul este unul cât se poate de ușor și este efectuat dacă ai Wi-Fi-ul și Bluetooth-ul pornit. De asemenea, dispozitivele trebuie să fie poziționate destul de aproape unul de celălalt. Din păcate, unele persoane au găsit în aceasta o modalitate de a fi „creativi” și de a face glume proaste.

De exemplu, Joanna Stern, jurnalistă la Wall Street s-a plâns că, în timp ce aștepta metroul spre muncă, a primit o poză cu penisul unui bărbat.

„Când crezi că dimineața ta nu poate fi mai rea decât atât, în așteptarea metroului primești prin AirDrop o fotografie cu organele genitale ale unui bărbat”, a scris aceasta pe Twitter.

Din păcate, ea nu este singura „victimă” de acest gen, deoarece, de la lansarea din 2011, anumiți utilizatori și-au dat seama că pot trimite orice vor către dispozitivele iOS din apropiere. În 2015, au început să apară astfel de incidente, atunci când femei din New York și Londra au început să raporteze că primesc fotografii explicite cu organe genitale masculine.

Astfel, pe lângă utilitatea evidentă, funcția de AirDrop a devenit instrumentul perfect pentru niște farse de modă veche.

Cu toate acestea, este foarte ușor să eviți primirea unei fotografii care să-ți strice ziua. Trebuie să intri în secțiunea de setări generale, în AirDrop și de acolo poți să alegi dacă dispozitivul tău Apple poate fi văzut de toată lumea sau doar de contactele tale. De asemenea, ai opțiunea de a opri complet primirea pozelor/fișierelor prin intermediul acestei caracteristici.