Age of Empires: Definitive Edition e lansat oficial, dar nu-i pentru toți

Age of Empires: Definitive Edition e lansat oficial, dar nu-i pentru toți

Cei de la Microsoft au oferit de mult timp detalii despre Age of Empires Definitive Edition, dar acum poate fi în sfârșit jucat în variantă finală.

Inițial, o versiune reinventată a bătrânului Age of Empires ar fi trebuit să ajungă la pasionații jocurilor de strategie în 2017. Cu puțin timp înainte de lansarea efectivă, dezvoltatorii de la Microsoft Studios au anunțat însă că va fi amânată. Ultima promisiune pe marginea acestui subiect a fost făcută pentru 20 februrie, iar termenul se pare că a fost respectat.

Noul Age of Empires Definitive Edition este disponibil pentru achiziție în Microsoft Store, dar vine cu limitări importante. În primul rând, este compatibil în mod exclusiv cu Windows 10. Nu poate fi jucat pe nici o altă platformă și nu există vreo promisiune legată de compatibilitatea ulterioară cu alte sisteme de operare. Mai supărătoare decât atât este însă disponibilitatea sa exclusivă în magazinul de jocuri al Microsoft. Poți să tolerezi faptul că nu îl poți juca pe Windows 7 sau Windows 8, dar ar fi fost drăguț să există măcar pe Steam sau GOG.

Dacă treci însă peste aceste minusuri, jocul de 20 de dolari pare să fie o bucurie enormă pentru fanii genului. Este foarte important de reținut că pe partea de gameplay nu s-au făcut schimbări semnificative comparativ cu versiunea originală, dar jocul este cu siguranță mult mai arătos și mai capabil să profite de configurațiile hardware actuale.

Age of Empires Definitive Edition ar putea fi redenumit Age of Empires Remastered. Nu de alta, dar baza pentru noul joc este reprezentată în proporție de 90% de primul titlu din serie, de acum două decenii. Partea bună este că va include rezoluții de înaltă definiție, va suporta sesiuni de gameplay în rezoluție 4K Ultra HD, iar animațiile vor îmbunătățite, în timp ce limita maximă de populație va fi sporită. Dacă vrei să intri în competiție cu prietenii, o vei putea face atât pe LAN, cât și prin intermediul Xbox Live.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: