13 apr. 2014 | 15:10

Age of Empires este reinventat pentru Windows Phone, iOS si Android [VIDEO]

ACTUALITATE
Age of Empires este reinventat pentru Windows Phone, iOS si Android [VIDEO]

Cei de la Microsoft au anunţat reinventarea popularei francize într-un format optimizat pentru Windows Phone, iOS şi Android.

Age of Empires World Domination ios wp8 android

Dacă ne gândim la popularitatea fabuloasă a telefoanelor inteligente şi, din ce în ce mai mult, a tabletelor, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că Microsoft îşi reinventează în format de mobile unul dintre cele mai populare jocuri de PC.

Age Of Empires: World Domination este numele unui joc ce va apărea în această vară şi va fi compatibil cu dispozitive ce rulează Windows Phone, iOS sau Android. Încă din vara trecută existau informaţii cum că gigantul din Redmond lucrează la portarea popularului pe mobile. În principiu, experienţa de gaming oferită de acest titlu este foarte similară cu cea pe care o experimentam în urmă cu 10-15 ani, cu menţiunea că interfaţa a fost reinventată pentru interacţiunea cu touch screen-uri. Titlul de World Domination, deşi se potriveşte perfect pentru un astfel de titlu de strategie, este folosit probabil şi ca o referinţă la popularitatea pe întreg mapamondul a telefoanelor inteligente.

Cu toate că trailerul de mai jos s-ar putea să vă lămurească în legătură cu filozofia din spatele jocului, website-ul www.aoewd.com e foarte probabil să vă răspundă şi la restul întrebărilor. Chiar dacă va fi publicat de Microsoft, partea de dezvoltare va fi realizată de compania japoneză KLab.  Sunt curios dacă portarea acestui titlu va fi la fel de încununată de succes precum Red Alert pe iPad.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele