Adevărul din spatele pozelor sexy postate de femei pe internet

Adevărul din spatele pozelor sexy postate de femei pe internet
Sursa foto: IMDb

Dacă nu ai descoperit Internetul ieri, știi deja că odată ce intri în feed-ul rețelelor de socializare, ești bombardat de femei care se chinuie din greu să fie sexy – de la buze conturate excesiv pentru a părea mai mari și până la funduri împinse forțat în spate să pară mai bombate.

Una din cauze este inegalitatea de gen și felul în care femeile au fost portretizate de mass media drept obiecte extra-sexualizate pentru plăcerea bărbaților. Totuși, o altă cauză – mai puțin discutată – este competiția dintre femei și dorința de a avansa. Un studiu sugerează că, în mod subconștient, femeile caută să își folosească sexualitatea pentru a combate diferențele de venituri dintre ele și bărbați.

„Când o tânără – poate chiar fiica ta – își aranjează bikini-ul în mod provocator cu telefonul gata de acțiune, ea probabil nu se îngrijorează că va cădea pradă patriarhatului”, a explicat Khandis Blake, co-autor al studiului și psiholog de gen la University of New South Wales in Australia. „Studiile noastre cu privire la selfie-urile sexy, ccare includ studii de caz complexe în laborator, sugerează că ea probabil se simte puternică, asertivă, în control”.

Cercetătorii au adunat peste 68.000 de selfie-uri sexy de pe Twitter și Instagram și au stabilit locația geografică a fiecărei fotografii. Ulterior, ei au adunat date cu privire la cele 5.567 de orașe din SUA identificate. Au descoperit astfel că femeile din zone unde femeile erau plătite mai puțin decât bărbați, dar unde nu erau oprimate din cauza genului, erau mai predispuse să posteze fotografii în care încercau să pară sexy.

Frumusețea a devenit o comoditate în societatea de astăzi, așa că nu e o surpriză că femeile o folosesc în avantajul lor. „Până acum, rezultatele noastre sugerează că femeile sunt mai predispuse să investească timp și efort în postarea de selfie-uri sexy online în locuri unde inegalitatea economică este în creștere”, a conchis Blake.

Citește și:
Etichete: