Primul modem 5G creat de Intel e gata, dar n-o să-l vezi curând pe piață

Primul modem 5G creat de Intel e gata, dar n-o să-l vezi curând pe piață

Intel a creat primul modem 5G de producție proprie și, cu toate că acesta ar putea fi folosit, n-o să îl vezi prea curând în telefoane.

Cursa pentru 5G se desfășoară, în continuare, la viteză maximă. Primele soluții comerciale ar trebui să fie disponibile anul viitor, fie că vorbim de telefoane, fie de infrastructura pentru aceste dispozitive. Totuși, până la adopția pe scară largă a tehnologiei ar putea să mai treacă alți câțiva ani.

Intel a dezvăluit primul modem din portofoliul companiei care poate funcționa pe rețele 5G, modelul XMM 8160. Din păcate, cel mai devreme acesta ar putea fi folosit în dispozitive în prima jumătate a lui 2020.

Modemul 5G creat de Intel va fi compatibil și cu rețelele de generații precedente, 4G, 3G și 2G. De asemenea, are un downlink maximum de 6 Gbps, iar rețelele 4G și 5G sunt interoperabile. Modemul este compatibil cu frecvențe începând de la 600 MHz și care ajung în zona undelor milimetrice.

Este de așteptat ca modemul să fie folosit atât în cadrul telefoanelor, cât și al altor dispozitive care ar avea nevoie de conexiuni 5G.

Cei de la MediaTek au lansat un modem 5G în urmă cu aproximativ o săptămână, iar comercializarea sa ar trebui să ia startul în a doua jumătate a lui 2019. Și Qualcomm a anunțat modemul Snapdragon x50, despre care știm încă de anul trecut. Compania ar fi aproape de lansarea unui cip integrat undeva în prima parte a lui 2019.

Intel lucrează la cipul 8060, care va fi folosit pentru teste 5G pe iPhone. Totuși, producătorul are de gând să creeze și un modem 8161, pe 10 nm, care să fie mai eficient și mai rapid.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: