ZTE Quartz are putea fi cel mai ieftin smartwatch cu Android Wear 2.0

ZTE Quartz are putea fi cel mai ieftin smartwatch cu Android Wear 2.0

Față de majoritatea ceasurilor inteligente pe care le puteți achiziționa la aceasă oră, ZTE Quartz este un gadget de actualitate, cu un design atrăgător și preț accesibil.

Piața de smartwatch-uri este una destul de ciudată. Pe de-o parte, există foarte multe modele pe piață și un număr important de jucători din lumea modei s-au implicat în această gamă de produse. Pe de altă parte, acestea sunt niște gadgeturi cu o durată de viață limitată și niște prețuri de multe ori absurde. Până și cei de la Apple și-au dat seama că este absurd să ceri câteva mii de dolari pentru un ceas inteligent care în 2-3 ani se va mișca atât de greu încât îți vei dori să-l dai de pământ.

Rețeta ideală se apropie de formatul inițiat de ZTE prin al său smartwatch ZTE Quartz. Acest dispozitiv a fost subiectul mai multor zvonuri în ultimele luni și pare a fi un gadget destul de trainic. Disponibil începând cu sfârșitul acestei luni, se numără printre cele mai ieftine ceasuri inteligente cu Android Wear 2.0.

Înainte de a-l lăuda, ar fi ideal să-l testăm, dar având în vedere că folosește un procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2100 și 768MB RAM, posibilitatea ca acest gadget să se miște prost sunt foarte mici. În plus, pe lângă Android Wear 2.0 și o memorie internă de 4GB, are un acumulator intern de 500mAh. Nu lipsesc din pachet un modul GPS și conectivitatea LTE. Aceasta din urmă este foarte importantă, deoarece facilitează efectuarea de apeluri telefonice direct de pe ceas, în momentul în care v-ați lăsat telefonul acasă.

În privința designului, ZTE Quartz se ascunde în spatele unui panou AMOLED rotund cu diametrul de 1,4 inci și o rezoluție nativă de 400 x 400 pixeli. Carcasa este din metal, iar brățările pot fi înlocuite cu ușurință în funcție de preferințe. Singurele sale minusuri sunt lipsa unui monitor cardiac și a unui modul NFC pentru compatibilitatea cu Android Pay. Prețul pentru ZTE Quartz va de 199 de dolari începând cu 14 aprilie.

Citește și: