HANDS ON: ZTE Nubia Z11 este cel mai subțire smartphone de 5,5 inci

Posibilitatea să vă îndrăgostiți de un smartphone chinezesc este foarte mare în momentul în care pui mâna pe un Nubia Z11 sau alte câteva creații cu un design premium fără nici un fel de margini ale ecranului.

Nubia, unul dintre brandurile ZTE sub care compania lansează dispozitive premium, s-ar putea să devină mult mai relevant global în perioada imediat următoare. Cu smartphone-uri precum Nubia Z11, compania nu trebuie decât să se străduiască un pic mai mult pentru a le aduce și în alte țări decât China. Dacă bifează acest aspect, are toate șansele să dea lovitura. Utilizatorii de telefoane sunt dornici de un design nou, înainte de orice altceva.

Din câte se pare, chinezii sunt conștienți de acest lucru, motiv pentru care au hotărât de această dată să introducă modelul Z11, alături de versiunea Z11 Max, atât în Europa, cât și în America. Conform celor prezenți la standul ZTE la IFA, primele țări europene care vor beneficia de dispozitivele respective vor fi Spania, Italia, Marea Britanie, Cehia Portugalia, Rusia și Germania.

În ceea ce privește designul, unul dintre principalele lucruri pe care le-am observat au fost marginile laterale extrem de mici ale ecranului. Acestea îmbunătățesc într-un mod semnificativ aspectul dispozitivului, iar chinezii au adăugat și câteva metode noi prin care utilizatorii pot controla anumite funcții. De exemplu, glisarea cu câte un deget pe fiecare margine laterală a display-ului poate modifica luminozitatea. De asemenea, glisarea din marginea dreaptă către stângă vă poate ajuta să deschideți mai rapid galeria.

Nubia Z11 este construit în jurul unui display de 5,5 inci cu o rezoluție nativă Full HD 1080, precum un iPhone 6S Plus. În plus față de iPhone, Z11 are o ramă aproape inexistentă și un raport între suprafața ecranului și ramă de 81%. În conformitate cu cerințele pieței, pe lângă gri și argintiu, aveți toate motivele să vă orientați către versiunea aurie, ce combină nuanțele aurii extreme cu negru, la fel ca în imaginea de mai sus.

Performanța brută cu siguranță nu a venit pe locul doi când vorbim de noul dispozitiv. Pentru procesare, Nubia Z11 folosește o combinație între un Snapdragon 820, o memorie RAM de 4Gb și o memorie internă de 64GB pe care o puteți exinde cu microSD-uri. Modelul auriu este un pic mai scump, dar incorporează un modul de 6GB memorie RAM.

În materie de captură, cei de la ZTE au foarte încredere în noul lor vârf de gamă, afirmând că senzorul principal de 16 megapixeli cu F/2.0 poate genera fotografii la calitatea unui DSLR, cu expuneri de până la 72 secunde. Partea frontală include o a doua cameră de 8 megapixeli pentru selfie-uri ce ar trebui să producă imagini surprinzătoare în condiții de lumină redusă.

Prețul pentru Nubia Z11 în Europa este 500 de euro în varianta standard, dar vă puteți aștepta să plătiți 100 de euro în plus pentru versiunea aurie.

Alături de acesta, chinezii de la ZTE vor lansa și o versiune Max. Din păcate, acesta se pare că va beneficia de specificații la fel de bune precum versiunea Standard. Astfel, Nubia Z11 Max va include un procesor Qualcomm Snpadragon 652, 4GB RAM și 64GB pentru stocare, cu posibilitate de extindere până la 200GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Senzorul principal va fi unul de 16 megapixeli, în timp ce senzorul secundar va fi de 8 megapixeli. De asemenea, ecranul de 6 inci nu va suporta decât o rezoluție Full HD, iar sistemul de operare Nubia UI3.9.9 este bazat pe Android 5.0 Lollipop.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget