Chinezii spionează zeci de mii de utilizatori prin telefoanele lor

Chinezii spionează zeci de mii de utilizatori prin telefoanele lor

Un scandal apărut în toamna anului trecut readuce în centrul atenției problema spionajului prin intermediul telefoanelor.

Compania BLU Products a avut de-a face cu critici după ce s-a descoperit că telefoanele produse de aceasta trimiteau date personale către China. O aplicație instalată pe telefoane transmitea informații despre utilizatori, iar problema ar fi întâlnită pe 120.000 de dispozitive.

BLU a recunoscut acuzațiile cu privire la colectarea și transmiterea de date în mod neautorizat, confirmând că aplicația în cauză a primit un update pentru a-i fi scoasă funcționalitatea problematică.

Conform cercetătorilor de la compania de securitate Kryptowire, cel puțin trei modele BLU trimit date private fără să-și notifice utilizatorii. Vestea vine chiar de la conferința Black Hat din Los Angeles, unde cei de la Kryptowire au dezvăluit că firma Shanghai Adups Technology Company este vinovată.

Aceștia dezvoltă aplicația MTKLogger, preinstalată pe telefoane BLU, aceasta incluzând software care să urmărească apeluri, mesaje, locația GPS, contactele și altele. De asemenea, aplicația ar putea permite companiei să execute comenzi, ca și cum ar fi utilizatorul. Asta înseamnă că aplicația ar putea instala alte aplicații, ar putea face capturi de ecran sau ar putea șterge date fără permisiune.

Dovezi cu privire la transmiterea de date ale utilizatorilor au fost găsite pe telefonul BLU Advance 5.0, al doilea cel mai bine vândut telefon de pe Amazon, în prezent. O astfel de situație nu ne arată doar că telefoanele ieftine pot veni la pachet cu surprize, dar și că sistemele de securitate ale Google eșuează, încă o dată.

Atunci când spyware-ul a fost descoperit pentru prima dată, CEO-ul BLU, Samuel Ohev-Zion spunea că este „evident, o situație de care noi nu eram conștienți”. Acum, însă, această scuză nu va mai ține.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: