YouTube schimbă tactica pentru a detecta videoclipurile prea ofensatoare pentru reclame

YouTube schimbă tactica pentru a detecta videoclipurile prea ofensatoare pentru reclame
11:09 04.04.2017

YouTube schimbă tactica pentru a face față materialului ofensator de pe platformă, înainte ca mai multe branduri importante să-și retragă publicitatea.

Acum ceva timp, o investigație a revistei Times a expus faptul că o serie de reclame erau prezentate alături de videoclipurile ofensatoare de pe YouTube. Acest lucru a atras atenția companiilor care afișau reclame prin intermediul platformei, multe fiind dispuse să se retragă din programul YouTube din această cauză. Google nu a întârziat cu reacțiile și promite să găsească modalități mai eficiente de a elimina reclamele afișate odată cu conținutul ofensator, conform Engadget.

Însă se pare că Google nu reușește să vină cu tehnici foarte bune de prevenție, așa că le permite firmelor externe să evalueze dacă standardele de calitate pe care le impune pentru folosirea reclamelor au fost respectate. Astfel, parteneri precum comScore, Inc. și Integral Ad Science, vor putea să monitorizeze reclamele de pe YouTube în conformitate cu standardele companiei.

Pe lângă această nouă abordare, Google își propune să extindă definițiile cu privire la ceea ce constituie conținut ofensator. Dacă la început compania se referea strict la materialul care atacă persoanele în funcție de religie, sex și rasă, acum aceasta adaugă un alt filtru pentru conținutul periculos și derogatoriu. Asta include promovarea stereotipurilor negative cu privire la anumite grupuri, precum cei care neagă existența Holocaustului.

Conținutul toxic despre care se vorbește în rapoartele media reprezintă doar o fărâmă din totalul reclamelor afișate pe YouTube. Însă, acum că un miliard de ore de clipuri video sunt vizionate zilnic, chiar și acea rație microscopică devine semnificativă. În acest sens, compania adaugă mecanisme de învățare automată care să faciliteze identificarea conținutului ofensator de pe pagină și reușește astfel să semnalizeze de cinci ori mai mult material dăunător și periculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI