Ai fi uimit câte ore de clipuri video sunt vizionate zilnic pe YouTube

Ai fi uimit câte ore de clipuri video sunt vizionate zilnic pe YouTube

Fanii serviciilor de streaming petrec foarte multe ore uitându-se la filme și seriale, dar nimic nu se compară cu performanța atinsă de YouTube.

În fiecare zi este foarte probabil să vizionați un clip pe YouTube. De cele mai multe ori nu reușiți însă să vă rezumați doar la unul. Atunci, riscați să intrați într-un cerc vicios care se termină la trei dimineața și care este alimentat constant de propunerile serviciului de streaming. E ca și cum știe exact ce v-ați dori să vedeți în continuare.

Facebook încearcă să facă ceva similar și deja ocupă locul al doilea la nivel global după YouTube. Compania lui Zuckerberg mai are însă foarte mult de lucru până când își va atinge scopul de a genera sume astronomice de bani din video. Pentru ca cei de la Facebook să-și dea seama mai ușor care este pragul de popularitate care trebuie atins pentru locul întâi, YouTube tocmai a publicat o analiză interesantă. Din câte se pare, în fiecare zi, la nivel global, sunt vizionate un miliard de ore de conținut video pe YouTube.

,,Hai să punem această valoare în perspectivă. Dacă ar fi să stai și să urmărești un miliarde de ore de YouTube, ți-ar lua aproximativ 100.000 de ani. Acum 100.000 de ani, strămoșii noștri realizau unelte din piatră și migrau din Africa cu mamuți, iar mastodonți călătoreau liberi pe pământ. Dacă ai petrece 100.000 de ani călătorind cu viteza luminii, ai putea ajunge de la un capăt la altul al galaxiei noastre – Calea Lactee și nu ai îmbătrâni o zi. Iar dacă ai căuta 100.000 de ani pe YouTube ai găsi o piesă criminală de la Kiss.

În altă ordine de idei, având în vedere numărul incomensurabil de clipuri disponibile pe YouTube și ritmul alert prin intermediul căruia se postează regulat clipuri noi pe platformă, valoarea de mai sus nu are cum să pară absurdă. Rămâne să vedem câți ani vor trece până la depășirea pragului de două miliarde de ore vizionate într-o zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI