14 nov. 2017 | 12:00

YouTube îți risipește bateria la iPhone, dar se rezolvă în curând

ACTUALITATE
YouTube îți risipește bateria la iPhone, dar se rezolvă în curând

Cu toții suntem utilizatori de YouTube, dar nu te aștepți ca o aplicație atât de simplă să-ți risipească bateria la iPhone într-un ritm amețitor.

În teorie, aplicația YouTube nu face decât să-ți îmbrace un site web într-un format mai digerabil pentru platforme mobile. Eventual, te ajută să postezi rapid conținut video pe internet sau să inițiezi o sesiune live de streaming. Mai mulți utilizatori s-au plâns însă de faptul că aplicația celor de la Google este foarte eficientă în a te lăsa fără baterie pe un smartphone Apple. 

Aparent este vorba doar de un bug ce va fi remediat în curând. Până atunci însă, afectează foarte mulți posesori de iPhone și iPad. Numărul celor care se plâng este mult mai mare decât în alte situații mai ales din cauza numărului sporit de utilzatori care sunt dependenți de YouTube în deplasare. Partea bună este că oficialii YouTube au admis că există o problemă cu consumul de energie și că o vor remedia în viitorul apropiat printr-o actualizare.

Deși conexiunea nu este foarte clară, s-ar putea să fie o legătură între cea mai nouă versiune de iOS și problema sesizată în aplicația YouTube. Imediat după ultima actualizare a sistemului de operare pentru mobile ieșit din Cupertino, au început și plăngerile legate de aplicația mai sus menționată. Unii utilizatori s-au plâns că iPhone-ul li s-a încălzit semnificativ chiar și în timpul vizionării unui clip la rezoluție 720p.

Problema nici măcar nu afectează doar posesorii de smartphone-uri și tablete mai vechi. Un utilizator de iPhone X a spus că a pierdut 20% din bateria telefonului în doar 30 de minute de clipuri vizionate pe YouTube. Această situție este inadmisibilă atunci când vorbim de un smartphone atât de scump.

Până când va fi lansat un update pentru YouTube, cei care suferă de această problemă sunt invitați să acceseze YouTube.com prin intermediul browserului favorit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele