YouTube apelează la o ”armată” de oameni pentru a combate abuzul

YouTube apelează la o ”armată” de oameni pentru a combate abuzul

Problemele cu conținutul abuziv de pe YouTube s-au acutizat în ultimele luni, dar compania încearcă să combată situția neplăcută prin angajări masive.

E din ce în ce mai multă agresivitate pe YouTube, clipuri încărcate de violență sau mesaje extremiste. Pe lângă acestea, au scăpat online foarte multe clipuri cu copii abuzați și numere mari de pedofili nu au întârziat să-și exprime opinia în comentarii. Cu alte cuvinte, cea mai îndrăgită platformă de streaming video a devenit un ocean de ură și un mediu încărcat de exemple negative pentru cei mici.

Cum era de așteptat, oficialii YouTube au făcut numeroase promisiuni pe marginea subiectului și s-au angajat să rezolve problema. Realist însă, schimbările au fost infime către inexistente, până când problema conținutului de pe YouTube nu a ajuns să-i coste. La câteva zile după ce un număr mare de companii și-au retras toate campaniile publicitare de pe platforma celor de la Google, a fost făcut public un plan cât se poate de realist.

Problema cauzată de internauții care își manifestă ura și traumele pe YouTube se va rezolva cu oameni. Deși există deja o serie stufoasă de filtre care nu permit postarea anumitor clipuri pe platformă, inteligența artificială și algoritmii nu țin loc de oameni în acest caz particular. Ca urmare, mii de moderatori vor avea scopul să blocheze comentariile aferente anumitor clipuri și să șteargă fiecare video care încalcă termenii și condițiile de utilizare ale site-ului.

”Vom continua creșterea semnificativă a echipelor noastre pe parcursul următorului an, cu scopul de a aduce numărul total al oamenilor de la Google a căror sarcină este adresarea conținutului ce ne-ar putea încărca politica până la 10.000 în 2018. În același timp, ne extindem rețeaua de academicieni, oameni din industrie și experți pe marginea subiectului pentru a învăța de la ei și pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine problemele care apar.” În final, YouTube speră ca prin angajări masive să vedem mult mai puține clipuri violente sau încărcate de hărțuire pe site. Rămâne să vedem ce se va întâmpla în continuare.

Citește și: