YotaPhone 3, lansat oficial: ce oferă cel mai nou telefon cu două ecrane

YotaPhone 3, lansat oficial: ce oferă cel mai nou telefon cu două ecrane

YotaPhone a fost primul smartphone cu două ecrane, pe de o parte și de alta a unei rame. Acum se pregătește de a treia ediție.

În urmă cu câțiva ani, o companie necunoscută s-a angajat la un proiect foarte ambițios. YotaPhone nu avea nimic în comun cu nici un smartphone ce a fost lansat anterior, dar creatorii săi erau optimiști. Datorită combinației dintre abilități spectaculoase și un preț decent, era imposibil să nu fii tentat de o achiziție. În mod surprinzător, producătorii au avut puterea financiară necesară pentru a-l comercializa în mai multe colțuri ale mapamondului, iar review-urile au fost în mare parte pozitive. Era cu siguranță loc de mai bine, dar având în vedere cumulul de concepte inovative integrate într-un pachet compact, telefonul a fost clasificat ca fiind un succes.

Din aceste motive, nu ar trebui să vină ca o surpriză lansarea unei noi generații de YotaPhone. YotaPhone 2 a fost lansat în 2016 și în următoarele luni va ajunge pe piață al treilea model definit prin aceleași caracteristici unice, un panou AMOLED de foarte bună calitate pe o parte și, pe partea opusă, un ecran cu cerneală electronică pentru notificări, mesaje și alte informații.

YotaPhone 3 va fi construit în jurul unui AMOLED full HD de 5,5 inci. Pe partea din spate va integra un panou eInk de 5,2 inci cu o rezoluție nativă 720p. Partea de procesare este asigurată dintr-o combinație între un Snapdragon 625, 4GB RAM și o memorie internă de 128GB.

Pentru captură foto-video va fi folosit un senzor de 13 megapixeli asistat de un bliț LED dual-tone. Încărcarea se va face prin USB-C și undeva în carcasă se vor mai ascunde un senzor de amprentă și un acumulator de 3.300mAh. Sistemul de operare Android 7.1.1 preinstalat va fi acoperit de interfața YotaOS 3.0 dezvoltată in-house. În conformitate cu tendințele din piață, ramele de pe lateralele ecranului vor fi mai mici ca niciodată. Prețul de start pentru aparat va fi de 300 de euro, în funcție de configurație. Rămâne să vedem dacă va ajunge pe canale oficiale și în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: