Telefonul cu două ecrane revine: ultimele detalii despre YotaPhone 3

Telefonul cu două ecrane revine: ultimele detalii despre YotaPhone 3

YotaPhone 3 ar trebui să se lanseze în curând, iar fanii terminalului cu două ecrane abia așteaptă să pună mâna pe gadgetul inovativ.

În urmă cu patru ani, compania rusească Yota a introdus pe piață un gadget revoluționar. YotaPhone a fost primul telefon cu două ecrane, pe o parte și pe alta. Partea frontală era acoperită de un ecran OLED de înaltă calitate, iar pe spate integra un e-ink cu un consum minim de energie și o utilitate deosebită. Pe lângă acces facil la informațiile de care ai nevoie rapid, panoul cu cerneală electronică putea fi folosit pentru citit știri, notițe, programări din calendar sau detalii despre vremea probabilă.

Dintr-un punct de vedere, YotaPhone nu s-a vândut niciodată foarte bine, dar dezvoltatorii conceptului se pare că au suficient de multă încredere în el încât să investească într-o nouă iterație. Pornind de la această premisă, în curând o să avem parte de YotaPhone 3, iar terminalul ar trebui să se comercializeze cu un preț de aproximativ 320 de euro.

Din păcate, în afara prețului, cei de la Yota au fost destul de secretoși în privința noului lor gadget. În schimb, cum se întâmplă de altfel cu majoritatea terminalelor atrăgătoare ale momentului, detalii despre Yota 3 au început să circule pe internet din surse mai mult sau mai puțin de încredere. De această dată, cei de la GSMArena au fost primii care au publicat presupusele specificații ale iminentului smartphone.

YotaPhone 3 va fi construit în jurul unui panou principal de 5,5 inci AMOLED. Pe spate, va integra un ecran cu cerneală electronică cu diagonala de 5,2 inci. La interior, va ascunde o combinație între un Snapdragon 625, 4GB RAM și o memorie internă de până la 128GB. Camera principală va fi de 12 megapixeli, iar pentru selfie-uri vei putea profita de un senzor de 13 megapixeli. Senzorul de amprentă va fi ascuns în spatele unui buton principal de pe fața telefonului, la fel ca la iPhone.

Un port USB-C va fi folosit pentru încărcarea acumulatorului de 3200 mAh. În prima fază, YotaPhone 3 se va comercializa în Rusia și China, urmând să se extindă piața de desfacere în funcție de cerere.

Citește și:
Sursa: GSMArena