Cum spionează ruşii fiecare utilizator de YotaPhone?

Cum spionează ruşii fiecare utilizator de YotaPhone?

Atrăgătorul smartphone cu două display-uri, se pare că vine preinstalat cu un backdoor preinstalat de organizaţiile guvernamentale ruse.

Deja de câţiva ani, YotaPhone a reuşit să atragă atenţia utilizatorilor de smartphone care vor ceva mai deosebit. Designul original combinat cu funcţionalitatea adăugată care vine la pachet cu au fost argumente suficiente pentru foarte mulţi internauţi. Din păcate păcate, un nou scandal s-ar putea să micşoreze radical vânzările acestui dispozitiv.

Conform unui raport al Hi-tech.mail.ru, preluat de PhoneArena, fiecare smartphone YotaPhone include din fabrică un backdoor menit să permită serviciilor secrete ruse (FSB – fostul KGB) să vă spioneze. Astfel, toate activităţile întreprinse de voi prin intermediul telefonului sunt salvate, catalogate şi sortate. În practică, acţiunea de spionaj fără acordul utilizatorilor este foarte similară cu cea întreprinsă de NSA – agenţia naţională de securitate a SUA.

,,FSB-ul (aka Serviciul de Securitate Federal, fostul KGB) va avea acces [la informaţiile utilizatorilor]. Nu avem voie să vindem telefoane pe piaţă [în Rusia] în nici un alt fel, altfel, telefoanele ar putea fi folosite de terorişi, criminali.” Plecând de la premisa că aceasta este o traducere apropiată de cuvintele folosite în declaraţia oficială a producătorului YotaPhone, cei de la Rostech au recunoscut că telefonul este livrat cu o astfel de aplicaţie spyware.

În definitiv, nu cred că mai este nimeni uimit că este spionat prin intermediul smartphone-ului. Rareori însă această activitate este făcută publică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: