Xiaomi Mi 6 este cel mai serios concurent pentru Galaxy S8

Xiaomi Mi 6 este cel mai serios concurent pentru Galaxy S8

De câteva săptămâni am început să discutăm de Xiaomi Mi 6. Noul vârf de gamă al celor de la Xiaomi tocmai a fost lansat oficial.

În afară de Huawei, Xiaomi este unul dintre cei mai importanți producători de smartphone-uri care activează în China. Cu un amalgam de creații originale în portofoliu și o nevoie cronică de a veni cu ceva nou pe piață, producătorul asiatic poate juca de la egal la egal cu giganți precum Apple sau Samsung. Cea mai recentă dovadă a acestui fapt vine sub forma Xiaomi Mi 6, telefonul de top al companiei pentru 2017.

Săptămâna trecută, Xiaomi a publicat un teaser oficial pentru lansarea noului telefon. Se pare că au respectat termenul propus, iar rezultatul final este unul destul de impresionant. Cu un design relativ simplu și un panou curbat pe margini, Xiaomi Mi 6 este disponibil într-o varietate semnificativă de culori curajoase, inclusiv albastru metalic și argintiu lucios. O editție ceramică va atrage cu siguranță cei mai pretențioși dintre utilizatori.

Cel mai nou smartphone Xiaomi este construit folosind o combinație interesantă de materiale premium. Rama este din oțel inoxidabil, în loc de aluminiu ca în cazul altor companii. Rezistent la stropi de apă, dispozitivul se ascunde în spatele unui panou cu diagonala de 5,15 inci. Partea de performanță este asigurată de o combinație între un Snapdragon 835 de la Qualcomm, 6GB LPDDR4x și un spațiu de stocare minim de 64GB. Autonomia este dată de un acumulator mai generos decât în cazul Mi 5, cu 3350 mAh. Cititorul de amprentă este capacitiv, iar sistemul de operare preinstalat este Android 7.1.1 mascat de interfața proprietară MIUI 8.

Pentru captură foto-video, pe spate are două camere de 12 megapixeli cu obiective diferite, unul wide și unul pentru zoom. Nu include o mufă de căști. Prețul noului Xiaomi Mi 6 este de 360 de dolari pentru varianta de 64GB și 420 de dolari pentru modelul cu o capacitate de 128GB. Spatele ceramic se va reflecta în 15 dolari în plus. Singura problemă, la fel ca în cazul tuturor telefoanelor produse de Xiaomi, ține de disponibilitatea gadgetului în afara Chinei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: