Xiaomi Mi Mix este copiat aproape în totalitate de branduri chinezești

Xiaomi Mi Mix este copiat aproape în totalitate de branduri chinezești

Xiaomi Mi Mix  s-a lansat de câteva luni, dar copiile telefonului care a venit cu un design interesant nu au întârziat să apară.

Uneori, chiar și cei de la Xiaomi au fost acuzați de inspirații prea accentuate preluate de la competitori, dar acum compania este însăși ea victima celor care copiază designul smartphone-urilor.

Producătorul chinez Doogee a dezvăluit un telefon care arată impresionant. cu ecran fără margini pe trei laturi, dar smartphone-ul nu este ceva original, fiind o copie aproape completă a lui Xiaomi Mi Mix. Doogee nu este nici primul producător din China care abordează o asemenea strategie.

Dincolo de designul care seamănă aproape izbitor cu al smartphone-ului Mi Mix, varianta Doogee Mix vine cu un ecran mai mic, cu componente mai ieftine, dar și cu un buton Home fizic în partea de jos a ecranului, scrie theverge.com.

Astfel, Doogee Mix ar avea un ecran de 5,5 inci (comparativ, Xiaomi Mi Mix are un ecran de 6,4 inci) și rezoluție Full HD, pe un display de tip AMOLED. De asemenea, acesta s-ar baza pe un procesor MediaTek Helio P25, pe 4GB de memorie RAM și pe un spațiu de stocare de 64GB. Ar exista și o variantă cu specificații mai puternice, care folosește un Helio X30, 6GB de memorie RAM și 128GB de spațiu de stocare.

Ambele variante ale telefonului vin cu o cameră duală, cu senzori de 16MP și 8MP, dar și cu o cameră pentru selfie-uri de 5MP, așezată în partea inferioară a telefonului. Smartphone-ul are șanse mici să se lanseze în afara pieței din China, dar este încă o dovadă cu privire la trendurile preluate și ”adoptate” foarte repede în această țară.

Citește și: