Xiaomi a anunțat o pereche de încălțăminte inteligentă împreună cu Intel

Xiaomi a anunțat o pereche de încălțăminte inteligentă împreună cu Intel

Conceptul de smart shoes s-ar putea să ia amploare în anii ce urmează datorită eforturilor celor de la Xiaomi împreună cu Intel în această direcție.

Chinezi de la Xiaomi sunt foarte eficienți în scoate gadgeturi pe bandă rulantă dintr-o varietate foarte mare de domenii. De la biciclete și trotinete inteligente până la instrumente smart de gătit, compania asiatică nu s-a sfiit niciodată să-și încerce norocul. Cea mai recentă tentativă din același spectru vine sub forma unei perechi de adidași pe care îi puteți vedea în imaginea de mai sus. Aceștia sunt realizați împreună cu Intel și, mai mult decât orice altceva, par foarte comozi.

După ce a lansat câteva brățări inteligente pentru monitorizarea efortului fizic, oficialii Xiaomi s-au gândit să aducă pe piață o pereche de încălțăminte dedicată aceluiași scop nobil. Practic, papucii ilustrați în imaginile alăturate, pe lângă abilitatea lor de a facilita un amalgam de activități sportive, înregistrează mai multe caracteristici ale efortului investit.

Din gama smart shoes, noii adidași de la Xiaomi au un nume destul de ciudat – 90 Minutes Ultra Smart Sportswear. Denumirea contează însă mai puțin, având în vedere că sunt rezultatul unei colaborări cu Intel și au un preț surprinzător de ieftin. Creierul întregii afaceri constă într-un chipset Intel Curie de dimensiunea unui nasture. Acesta este ascuns într-una din tălpi. Principalele sale funcții sunt de a înregistra particularități despre numărul de pași efectuați și distanța parcursă. E bine de știut că știe să facă diferența între mers obișnuit, alergare sau cățărat. La sfârșitul unei zile pline de activități fizice, veți vedea un raport detaliat pe smartphone și veți ști exact câte calori ați consumat și care a fost viteza medie a deplasării.

90 Minutes Ultra Smart Sportswear de la Xiaomi au ajuns deja în magazinele din China la prețul de aproximativ 44 de dolari. Nu se știe momentan dacă se vor face eforturi pentru extinderea distribuției în alte teritorii.

xiaomi-smart-shoes-1

Citește și: