Una dintre cele mai puternice nave de război din lume folosește Windows XP la bord

Una dintre cele mai puternice nave de război din lume folosește Windows XP la bord

Dacă românii sunt de părere că autoritățile din țară sunt înapoiate și refuză din răsputeri progresul, iată că se întâmplă și la case mai mari. Una dintre cele mai mari și mai temute nave de război din lume, care face parte dintr-o Marină vestită pentru istoria sa și pentru respectul pe care îl impune folosește ca sistem de operare pentru caluclatoarele de la bord Windows XP. Da, Windows XP.

HMS Queen Elizabeth, cea mai mare navă de război din dotarea Marinei Marii Britanii, a costat la vremea ei aproape patru miliarde de euro. Ea este de tip portavion și a fost lansată la apă pe 17 iulie 2014. Chiar dacă este gata de trei ani, ea abia acum va părăsi portul în care a fost construită. Însă ce a dat de gol sistemul de operare folosit? O poză de la bordul acesteia a surprins un monitor pe care era afișată fraza ”Microsoft Windows XP – copyright 1985 to 2001”. Intersant, nu?

windows xp

Windows XP este recunoscut pentru vulnerabilitatea sa în fața unui atac de tip ransomware. Știm cu toții ce s-a întâmplat în cazul WannaCry. Sistemele de operare mai vechi ale Microsoft au fost luate la țintă de hackeri tocmai pentru faptul că ele nu au mai primit de foarte multă vreme un update de securitate. Situația s-a rezolvat între timp, însă doar după ce atacul a făcut peste 300.000 de victime.

Un expert în calculatoare a averizat că Windows XP poate duce la o eventuală breșă în securitatea lui HMS Queen Elizabeth. Nimeni nu pare să înțeleagă motivul pentru care Marea Britanie a instalat un sistem de operare vechi și depășit pe cea mai mare navă din flota sa. HMS Queen Elizabeth urmează să părăsească teritoriul Angliei și să-și înceapă misiunile în larg, notează Telegraph. Rămâne de văzut dacă sistemul de operare vechi de 13 ani va face sau nu față.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: