Camerele video infectate cu WannaCry au dus la anularea a mii de amenzi

Camerele video infectate cu WannaCry au dus la anularea a mii de amenzi

Virusul WannaCry încă face victime și se pare că infrastructura sistemelor de transport este noua victimă a acestui ransomware.

Autoritățile din Victoria, Australia, au anunțat în cursul zilei de sâmbătă că vor anula toate amenzile venite de la camerele video instalate pe teritoriul statului, începând cu data de 6 iunie, după ce un virus găsit în sistem s-a dovedit a fi mult mai răspândit decât se credea inițial.

”Asta nu înseamnă că notificările nu vor fi emise din nou”, spune comisarul adjunct de poliție Doug Fryer, explicând că vrea să se asigure că atât camerele video pentru semafoare, cât și cele care îi surprind pe vitezomani, funcționează în parametri optimi.

Conform autorităților, 55 de camere video ar fi fost afectate de către virus, dar declarația făcută în cursul zilei de vineri a fost modificată o zi mai târziu, deoarece s-a descoperit că 280 de camere au fost infectate, de fapt. Camerele video nu sunt conectate la internet, dar au fost infectate după ce un angajat care se ocupa de mentenanță a conectat un stick USB infectat cu WannaCry la unul dintre dispozitive.

Fryer spune că aproximativ 1643 de amenzi vor fi retrase, un număr în creștere față de cele 590 anunțate în cursul zilei de vineri. De asemenea, alte 5500 de tichete au rămas blocate în sistem. Comisarul este optimist cu privire la cele aproximativ 8000 de amenzi, care ar urma să fie refăcute și trimise, dar niciuna nu va pleca din sistem până ce camerele nu vor fi verificate.

”Avem unul dintre cele mai bune sisteme de camere video din lume, astfel că evenimentul de acum este unul foarte dezamăgitor”, spune Fryer, citat de news.yahoo.com. Autoritățile vor acum să se asigure că sistemul nu va mai da greș, fiind adus la standardele dorite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: