14 sept. 2017 | 17:00

Următoarea versiune de Windows 10 îți va proteja mai bine intimitatea

ACTUALITATE
Următoarea versiune de Windows 10 îți va proteja mai bine intimitatea

Viitorul Windows 10 va veni cu o serie stufoasă de opțiuni pentru a defini cu precizie sporită la ce date și funcții ale sistemului au acces aplicațiile instalate.

În doar câteva săptămâni se va lansa Windows 10 Fall Creators Update. Respectiva actualizare va confirma din nou promisiunea că Windows 10 este ultima versiune majoră de Windows și toate noutățile pe partea de funcționalitate sau modificările de interfață vor fi introduse prin update-uri ulterioare.

Deși nu mai avem mult de așteptat până la lansarea Fall Creators Update, abia acum au decis cei de la Microsoft să detalieze una dintre cele mai importante noutăți care vor fi introduse. Printr-o postare pe blogul oficial al companiei americane, se explică modul în care gigantul din Redmond îți va proteja mult mai bine intimitatea. Practic, va fi vorba de un set de funcții menite să te ajute să personalizezi tipul de date la care au acces aplicațiile pe care le ai instalate pe sistem și cele pe care urmează să le instalezi în viitor.

După instalarea actualizării, de fiecare dată când îți vei instala un program nou, vei întâmpina o notificare similară cu cea de pe Android. Acolo vei vedea toate datele și funcțiile de sistem la care aplicația cu pricina vrea să aibă acces. Dacă un editor video vrea să-ți acceseze camera și microfonul, poți refuza dacă știi că acel program funcționează la fel de bine și fără. Dacă un client de email vrea să-ți acceseze calendarul și agenda de contacte din sistem, din nou, ține doar de tine dacă vei permite acest lucru.

Aceste notificări vor exista pentru aplicațiile pe care le instalezi după tranziția la Fall Creators Update. Când vine vorba de aplicațiile pe care le ai deja pe sistem, ține doar de tine să intri la Privacy Settings și, cu un pic de răbdare, să modifici retroactiv aceiași parametri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele