Cum aplici o temă întunecată pe Facebook pentru binele ochilor tăi

Cum aplici o temă întunecată pe Facebook pentru binele ochilor tăi

Dacă petreci seara foarte mult timp pe rețele sociale de pe desktop sau laptop, ar fi bine să știi cum aplici o temă întunecată pe Facebook.

S-a dovedit științific impactul negativ asupra calității somnului a luminilor puternice cu o temperatură rece înainte de culcare. Fenomenul poartă numele de expunere la lumină albastră și a fost în principal asociat cu gadgeturile de zi cu zi. Având în vedere că mulți dintre noi se trezesc cu telefonul în nas și adorm cu o tabletă sau laptop în brațe, subiectul a devenit unul foarte mediatizat în ultimii ani.

Acesta este și motivul pentru care creatorii sistemelor de operare pentru desktopuri și mobile au încercat să faciliteze eliminarea luminii albastre de pe ecrane după ce a apus soarele. Numele funcției respective variază de la un SO la altul. Pe Mac, funcția este intitulată Night Shift, iar implementarea ei am detaliat-o aici. Posesorii de PC-uri cu Windows 10 pot activa Night Light pentru a avea un somn mai odihnitor pe timpul nopții. Există și soluții similare automatizate și pentru iPhone și Android, iar modul în care poți profita de ele este explicat în acest articol.

Într-o lume ideală, după ce apune soarele afară și până te culci, ar trebui să ai în împrejurimi doar lumină caldă, gălbuie. Eventual, ar fi recomandabile culorile întunecate. Din acest motiv, cei de la YouTube au implementat o temă întunecată în interfața nativă pentru desktop.

Când vine vorba de Facebook, nu există o soluție nativă pentru schimbarea aspectului pe desktop sau în aplicația de mobile. În schimb, dacă vrei să știi cum aplici o temă întunecată pe Facebook, există în orice moment soluția unei extensii de browser. Am experimentat două, trei soluții, dar am rămas până la urmă la SurfDark: Dark theme for facebook descărcabilă gratuit din Chrome WebStore. Din păcate, nu am găsit ceva similar pentru utilizatorii de Facebook.