Windows 10 „împrumută” cea mai utilă funcție de la Apple

Windows 10

Windows 10 este într-o dezvoltare constantă. Deja aflăm detalii despre ce va aduce viitoarea versiune și o funcție e tare utilă.

Windows 10 va fi ultima versiune a sistemului de operare creat în Redmond. În același timp însă, va avea parte de actualizări semnificative la intervale regulate de timp. Pornind de la această premisă, au trecut doar câteva săptămâni de la lansarea Fall Creators Update și avem deja parte de detalii despre viitorul update adus platformei.

Niște funcții foarte interesante au fost introduse în Windows 10 odată cu versiunea beta 17035. Cei mai aventuroși utilizatori și-au manifestat deja online entuziasmul pentru o opțiune intitulată Near Share. Aceasta se pare că împrumută conceptul din spatele AirDrop, de care se bucură de câțiva ani posesorii de Mac și iDevice-uri. Practic, facilitează un transfer mult mai rapid între dispozitive cu Windows, fără nume de utilziatori, parole sau workgroup-uri cu o configurație complicată.

Este suficient să fii în apropiere cu un laptop ce are aceeași variantă de Windows și, dacă cineva încearcă să-ți expedieze un clip, o poză sau un document, este suficient să-l accepți. Din câte se pare, transferul efectiv se realizează prin Bluetooth, nu printr-o combinație de Bluetooth și Wi-Fi ca în cazul Apple.

Noua funcție Near Share va fi integrată în modulul standard de partajare din Windows 10 și o poți activa sau dezactiva din centrul de notificări. Tot din centrul de notificări poți accepta sau refuza inițierea unui transfer. Acest anunț vine la doar câteva zile după ce Google a dezvăluit o aplicație similară de transfer de fișiere pentru Android.

În aceeași versiune beta care va veni la pachet cu Near Share, Microsoft a introdus și funcție nouă dedicată browserului Microsoft Edge. Astfel, nu ar trebui să mai dureze foarte mult până când vei putea să pui un tab din Edge pe modul silențios, ca să nu te mai deranjeze.

Windows 10 Near Share-1280x720