Google lansează o aplicație ca să nu-ți mai încarci memoria telefonului inutil

Google lansează o aplicație ca să nu-ți mai încarci memoria telefonului inutil

Google introduce o nouă aplicație care te ajută să-ți gestionezi mai bine fișierele, dar să le și partajezi, chiar dacă ești offline, prin Bluetooth.

Google va lansa o nouă aplicație mobilă numită Files Go, care va permite utilizatorilor Android să gestioneze mai bine fișierele de pe telefonul lor, să le transfere cu ușurință, chiar și offline, și să elibereze spațiu de stocare pe dispozitive, după cum este necesar. Aplicația va fi disponibilă în întreaga lume la începutul lunii decembrie.

Files Go are o interfață principală, care prezintă o imagine de ansamblu a spațiului de stocare utilizat de un fișier și oferă instrumente pentru curățarea memoriei cache a aplicațiilor, dar și pentru a căuta alte zone în care s-au acumulat fișiere, ca cele primite de la o aplicație de chat, de exemplu.

Un alt ecran oferă o listă de tipuri de fișiere, ca Imagini, Video și Audio, dar și o secțiune pentru fișierele ”Received”. Astfel, poți filtra fișierele după sursă, accesa sau șterge mai ușor. De exemplu, poți alege să afișezi numai fișierele de pe cameră, capturi de ecran, cele dintr-o aplicație de chat și așa mai departe.

Desigur, Google oferă deja o extensie de curățare, ca parte a aplicației Google Foto, dar Files Go are o imagine de ansamblu mai largă, care nu se limitează numai la fotografii și video. În plus, una dintre cele mai interesante caracteristici Files Go este o extensie de transfer de fișiere care funcționează prin Bluetooth. Asta înseamnă că poți partaja fișiere cu prietenii, chiar dacă ești offline.

Aceasta pare să fie o versiune Android AirDrop, care utilizează Bluetooth, pentru a partaja lucruri ca fotografii, videoclipuri, documente și contracte cu dispozitive Apple din apropiere. Cu toate acestea, ambii utilizatori vor trebui să aibă aplicația pentru a trimite și a primi fișiere în momentul transferului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: