18 oct. 2017 | 07:30

Windows 10 Fall Creators Update s-a lansat oficial: care sunt noutățile

VIDEO ACTUALITATE

Windows 10 Fall Creators Update a intrat în procesul de distribuire către utilizatori. Aceasta este cea mai importantă actualizare din ultimii ani.

După câteva luni de zvonuri și speculații legate de schimbările ce urmează să fie introduse în Windows 10, noua actualizare Fall Creators Update a fost lansată în variantă finală. Procesul de propagare al actualizării s-ar putea să dureze destul de mult, dar important este că există o cale prin care poți grăbi instalarea.

Windows 10 Fall Creators Update pune accent pe o serie de unelte creative destinate creatorilor de conținut, dar și pe noi mijloace de divertisment. Realitatea mixtă sau augmentată vor veni în centrul atenției împreună cu optimizări pentru conținut 3D, gaming și editare video. Noul update poate fi experimentat pe orice PC care rulează deja Windows 10, dar este disponibil și pe căștile pentru realitate mixtă.

Lista schimbărilor introduse în Fall Creators Update este una destul de stufoasă. În clipul de mai sus poți vedea o parte dintre noutățile introduse, dar pe unele dintre ele le voi detalia mai jos.

Foto: Aplicația foto este regândită integral în Fall Creators Update, astfel încât fotografiile să poată fi integrate cu ușurință în „amintiri” și „povești” cu ajutorul efectelor 3D, a funcției Ink, a efectelor de tranziție grafică și video, nefiind necesară experiență în utilizare soft-urilor specializate. Se pot realiza cu ușurință colaje foto și clipuri video, la care se poate adăuga un fundal sonor, fundaluri grafice, efecte cinematografice și pe care poate fi utilizată funcția Ink. Cu ajutorul funcționalității 3D se pot integra, de asemenea, obiecte tridimensionale și animate.

3D și Realitate Mixtă: Fall Creators Update permite oricărui utilizator să creeze în 3D. Microsoft Paint are peste 100 de milioane de utilizatori în fiecare lună, care prin intermediul Paint 3D pot deveni acum creatori de obiecte 3D, manipulând cu ușurință obiectele, creând și partajând în 3D. Obiectele 3D pot fi, de asemenea, adăugate în fișiere Office, inclusiv prezentări PowerPoint și documente Word, pentru a le face mai atractive și mai informative deopotrivă. Aceste obiecte se pot roti și pot fi animate în cadrul prezentărilor, iar prin folosirea unui dispozitiv de realitate mixtă acestea pot deveni cu ușurință parte din lumea reală așa cum e ea prezentată utilizatorului.

Îmbunătățirea introducerii datelor, a experiențelor cross-device și a accesibilității: Fall Creators Update oferă noi experiențe care pot fi realizate prin funcția Ink, precum utilizarea acesteia direct în fișiere PDF. Noile funcționalități Find my Pen, Continue on your PC with Cortana și Microsoft Edge oferă o tranziție lină de la un dispozitiv la altul, securitate sporită și funcționalități de confidențialitate, cât și îmbunătățiri de accesibilitate, precum Eye Control.

Windows 10 Fall Creators Update ar trebui să fie disponibil prin intermediul Windows Update.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele