27 iul. 2017 | 14:00

Windows 10 îți va permite să continui activitățile pe care le începi pe Android

ACTUALITATE
Windows 10 îți va permite să continui activitățile pe care le începi pe Android

Cei de la Microsoft vor să-și facă sistemul de operare de desktopuri mai relevant pentru utilizatorii de mobile, iar primul pas tocmai a fost făcut.

Având în vedere că propria platformă pentru mobile a fost un eșec răsunător, Microsoft face eforturi semnificative la această oră pentru a-și integra cât mai bine sistemul de operare Windows 10 cu iOS și Android. Primul anunț important pe marginea acestui proiect a fost făcut în urmă cu câteva luni în cadrul confeirnței Build 2017 și, se pare că primele implementări ale proiectului au început să iasă la iveală.

Deși planul pe termen lung de interacțiune între mobile și sistemele cu Windows este mult mai elaborat decât atât, utilizatorii celei mai noi versiuni beta de Windows 10 se pot bucura de continuarea pe desktop a unei sesiuni de navigare începută pe mobil. Funcția surprinzător de utilă a fost descoperită în Windows 10 Insider Preview Build 16251 și este disponibilă tuturor utilizatorilor de Windows abonați la setul de actualizări Fast Ring.

În practică, este vorba de un sistem un pic mai elaborat de partajare de linkuri web între platforme diferite. Dacă ai deja instalată versiunea de Windows necesară, trebuie să intri în Settings la Phone pentru a activa colaborarea descrisă mai sus. În același scop, pe un terminal cu Android trebuie să instalezi Microsoft Apps din Google Play și să te autentifici in-app cu același nume de utilizatori Microsoft pe care l-ai folosit pe PC.

Dacă ai parcurs pașii de mai sus, rămâne să intri pe internet cu browserul tău favorit de Android și să găsești o adresă web interesantă. În acel moment, trebuie să apeși pe butonul nativ de partajare de pe platformă și să alegi Continue on PC. La acest pas, dacă nu ai făcut-o deja, s-ar putea să fii invitat să te autentifici cu ID-ul și parola Microsoft. Într-o lume ideală, când ai apăsat pe Continue on PC, pagina web de pe mobil ar trebui să se deschidă în browserul implicit din Windows 10 în mod automat, fără nici un fel de intervenție suplimentară și fără să fie necesar vreun click.

Momentan, funcția funcționează doar pe Android, dar nu trebui să dureze foarte mult până când va funcționa și pe iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele