WhatsApp îți va permite să te uiți pe YouTube în timpul conversațiilor

WhatsApp îți va permite să te uiți pe YouTube în timpul conversațiilor

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat, iar performanța se datorează și faptului că include deseori actualizări importante in-app.

WhatsApp este o companie deținută de Facebook, dar asta nu înseamnă că nu ajunge să incorporeze o serie de particularități interesante înainte de Messenger, Facebook sau Instagram. Pe lista unora dintre noutățile care ne vor încântă în viitorul apropiat intră redarea clipurilor de pe YouTube in-app.

Din totdeauna ai putut să trimiți și să primești link-uri de pe YouTube prin WhatsApp. Din păcate, în momentul în care făceai click pe unul dintre ele, erai nevoit să ieși de pe WhatsApp. Tot atunci, pornea aplicația YouTube și era inițiată redarea efectivă. Dacă între timp mai primeai un mesaj și vroiai să interacționezi cu el, redarea era întreruptă.

Conform celor de la WABetaInfo, nu vom mai avea foarte mult de așteptat până când situația se va schimba radical. După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, cei de la WhatsApp experimentează un nou sistem de lucru cu clipurile de pe YouTube. Funcția aflată momentan în beta se reflectă în posibilitatea redării de clipuri video de pe cea mai populară platformă în format PIP. Atunci când vei primi un link către o melodie sau un scurt metraj, un tap pe ea va iniția redarea în fereastra de chat.

Deși ai fi tentat să crezi că funcția este revoluționară și merită toate laudere, în realitate nu este chiar așa. În luna aprilie a acestui an, creatorii Viber au introdus funcția detaliată mai sus în proplia aplicație de chat. Nu este exclus să existe mici variații în implementarea celor de la WhatsApp, dar la prima vedere, sistemul pare identic. Singura situație în care clipul redat se va întrerupe are loc atunci când inițiezi un dialog cu altă persoană. Rămâne să vedem cât timp va trece până când ne vom putea bucura cu toții de această funcție, deși nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.

WhatsApp-YouTube-Landscape-WATERMARKED

Citește și: