E șocant cum poate cineva să-ți fure conturile de WhatsApp și Telegram

Deși au fost implementate o serie de măsuri suplimentare de securitate, se pare că este relativ simplu pentru cineva să-ți fure conturile de WhatsApp și Telegram.

Printre cele mai populare aplicații de chat cross-platform se numără WhatsApp și Telegram. Programele sunt dezvoltate de Facebook și Telegram funcționează foarte bine pe Android și iOS, dar mulți dintre noi le folosesc și pe PC-uri sau Mac-uri prin intermediul versiunilor web. Din păcate, conform celor de la firma de securitate Check Point, exact utilizarea versiunilor web sau a aplicațiilor de desktop vine la pachet cu vulnerabilități importante.

După cum se poate vedea în clipurile atașate, un hacker nu trebuie să se chinuie foarte mult pentru a-ți fura conturile de WhatsApp și Telegram. Este suficientă expedierea unei fotografii malițioase, iar din momentul în care aceasta a fost deschisă de către destinatar, acel cont a devenit vulnerabil. ,,Din acel punct, atacatorul poate câștiga controlul complet asupra contului utilizatorului și a datelor aferente contului. Atacatorul poate atunci să trimită fișierul malițios tuturor contactelor victimei, deschizând ușile către un atac la scară largă asupra rețelelor WhatsApp și Telegram.” Astfel au descris experții de la Check Point situația neplăcută pe care o poate suferi un utilizator de WhatsApp și Telegram dacă nu folosește cele două servicii doar prin intermediul aplicațiilor de mobil.

Îmbucurător este faptul că oficialii Check Point au dezvăluit vulnerabilitățile exploatate dezvoltatorilor WhatsApp și Telegram, iar la momentul redactării acestui material, acelea au fost remediate. Problema este însă că s-a stabilit un precedent îngrijorător, iar dacă acest lucru s-a întâmplat o dată, nu este deloc exclus să se mai întâmple de alte câteva ori. În orice caz, soluția în cazul în care simțiți că cineva vă controlează activitatea online în versiunile web de WhatsApp și Telegram este doar să închideți sesiunea de chat și să o deschideți din nou.

Alexandru Puiu
07:52 16.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video