02 iun. 2016 | 09:27

Noul Viber pentru Windows 10 este soluția perfectă de dialog

ACTUALITATE
Noul Viber pentru Windows 10 este soluția perfectă de dialog

În cazul în care Viber este primul pe lista de aplicații pe care le folosiți pentru a vă conversa cu prietenii, noua versiune creată special pentru Windows 10 nu ar trebui să vă lipsească de pe PC.

Viber este o aplicație cross-platform pe care o puteți deja rula pe o varietate foarte mare de sisteme și dispozitive. Până acum însă, nu exista sub forma unei aplicații universale, create de la zero pentru dispozitivele de orice fel cu Windows 10. Nu s-a știut decât că există o echipă de dezvoltatori în cadrul companiei care lucrează intens la finalizarea acestui proces deja de câteva luni.

Din fericire, după ce Viber în varianta universală a fost lansată spre testare unui cerc restrâns de beta testeri luna trecută, acum poate fi experimentată de noi toți. În continuare poartă sigla de produs în stadiu beta, dar șanse să întâmpinați vreo problemă sunt infime. Cel mai probabil, respectivul titlu este acolo pentru a ne atenționa că vor mai exista câteva iterații lansate la distanțe de timp relativ mici.

În orice caz, Viber pentru Windows 10 poate fi descărcat gratuit din Windows Store și ar trebui să funcționeze fără nici un fel de de probleme pe orice tabletă, smartphone sau PC cu respectivul sistem de operare.

În ceea ce privește funcționalitatea, noua aplicație ar trebui să nu vă fie complet străină. Aceasta vă permite să transmiteți mesaje celor dragi, să inițiați apeluri video la calitatea HD sau doar să purtați o conversație în format voce folosind o conexiune la internet prin WiFi sau date mobile.

Din câte se pare, cei de la Microsoft sunt foarte încântați de această lansare și au ținut să menționeze că noua iterație a programului a fost creată de la zero pentru Windows 10. Are o interfață dinamică ce ar trebui să se adapteze fără nici un fel de probleme la dispozitivele cu diagonale  de orice dimensiune sau rezoluție.

Ca bonu, beneficiați de criptare a conversațiilor în totalitate prin protocolul end-to-end, mesaje în grup cu până la 200 de persoane și posibilitatea ștergerii de mesaje la câteva secunde după expediere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele