WhatsApp va include un nou mod pentru pentru conferințe video

WhatsApp va include un nou mod pentru pentru conferințe video

Conform unei postări pe Twitter de către @WABetaInfo, o funcție foarte utilă își va găsi loc în viitoarea versiune de WhatsApp.

Conceptul de PIP sau Picture in Picture a fost asociat în mod tradițional cu televizoarele care puteau afișa simultan mai multe posturi TV. Unul dintre ele era pe întregul ecran, în timp ce al doilea era afișat într-o fereastră. Ulterior, sistemul a început să fie adoptat de către creatorii de mobile. Pe un iPad cu iOS 10, de exemplu, poți reda un film de pe Netflix în fereastră în timp ce navighezi pe internet prin intermediul browserului favorit. Același principiu se aplică și pe unele gadgeturi cu versiuni recente de Android.

Din câte se pare, creatorii WhatsApp vor încerca să facă ceva similar în propria aplicație de mobil. Momentan, sistemul este testat pe Android, dar este foarte probabil să-și găsească loc și pe iOS. În definitiv, este doar o chestiune de timp până când majoritatea funcțiilor noi introduse in-app migrează de pe o platformă pe alta.

Dacă nu este vorba doar de un experiment intern, se pare că nu vom mai avea mult de așteptat până când WhatsApp va permite realizarea de apeluri video în fereastră. După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, în timpul unui apel de tip videoconferință, ar trebui să poți micșora fereastra de dialog pentru a vedea sau continua conversațiile în format text. În acest fel, vei fi mai eficient.

Din păcate, conform postării pe Twitter prin care ne-a fost dezvăluită această funcție ipotetică, cel puțin în beta, funcționează doar pe Android 8.0. În contextul în care nici un terminal nu este livrat momentan cu cea mai nouă versiune a sistemului de operare creat de Google, limitarea este una destul de importantă. Există totuși posibilitatea ca în momentul în care iese din beta să funcționeze pe mai multe sisteme operare în afară de Oreo.