WhatsApp te lasă să-ți partajezi locația în timp real

WhatsApp te lasă să-ți partajezi locația în timp real

WhatsApp își menține relevanța în piață printr-un set de actualizări lansate la intervale regulate de timp, iar cea mai recentă te ajută enorm.

Deja de câțiva ani, prin intermediul WhatsApp, ai putut să îți partajezi locația din secțiunea de partajare a programului. Astfel, îi trimiteai unui prieten un pin pe o hartă și el putea să deschidă acele coordonate în aplicația preferată de navigație. E important de făcut distincția că poziția respectivului punct de pe hartă nu se modifica dacă tu te deplasai. Era static.

Există însă câteva programe care te ajută să-ți partajezi locația în timp real pentru ca o persoană să vadă timp de câteva minute sau câteva ore unde te afli în fiecare moment. Prin cea mai recentă actualizare, WhatsApp se numără printre ele. Nu trebuie decât să îți instalezi cea mai recentă variantă de WhatsApp pentru iPhone sau Android dacă te încântă respectiva posibilitate.

Noua opțiune introdusă astăzi în WhatsApp este intitulată Live Location. Aceasta este disponibilă tuturor utilizatorilor și poate fi apelată cu ușurință prin intermediul aceluiași buton prin care trimiți poze sau clipuri video in-app. Din respectiva secțiune de lângă zona în care introduci textul unui mesaj, selectezi Location și optezi pentru Share Live Location. În mod previzibil, poți alege cât timp vrei să-ți fie partajată locația, de la câteva minute la câteva ore. În același timp, nu ești obligat să aștepți expirarea timpului predefinit, ci poți anula în orice moment partajarea locației.

Locația ta în timp real poate fi partajată atât cu o singură persoană din cadrul unei discuții, cât și cu toți membrii unui grup. În același timp, mai multe persoane își pot partaja locația cu tine și le vezi pe toate pe aceeași hartă. Cei de la WhatsApp au ținut să menționeze că partajarea locației se realizează într-o manieră criptată end-to-end pentru a nu fi partajată cu ușurință.