WhatsApp devine mult mai util în varianta web

WhatsApp devine mult mai util în varianta web

WhatsApp este cel mai important instrument de comunicare al timpurilor în care trăim, iar creatorii săi îl actualizează în mod regulat.

WhatsApp are peste 1,2 miliarde de utilizatori, iar numărul de persoane dependente de aplicația de chat cross-platform crește în fiecare zi. Acest detaliu se datorează faptului că nu trece nici o săptămână fără un update de funcționalitate foarte util. De această dată, este vorba de câteva schimbări adresate celor care folosesc îndrăgitul program pe computer, în variantă web sau ca aplicație standalone.

În urmă cu câteva zile, cei de la WABetaInfo au dezvăluit schimbările pe care le vom vedea în WhatsApp în următoarele săptămâni. Prima pe listă este posibilitatea redării clipurilor în format Picture-in-Picture pe web sau în aplicațiile WhatsApp pe Windows și macOS. Această opțiune a fost introdusă în urmă cu câteva săptămâni pe mobile, dar acum poate fi utilizată în browserul tău preferat pe laptop sau desktop. În mod tradițional, dacă primeai un clip pe WhatsApp de pe YouTube, l-ai fi urmărit într-o fereastră separată. De acum înainte, îl vei vedea în același tab de navigare într-o fereastră mai mică, pentru a nu-ți perturba conversația.

Cei care se angajează deseori în conversații de grup pe WhatsApp se vor bucura să afle că acum pot sări mai ușor dintr-o conversație de grup într-una privată. În aplicația de mobil, va fi suficient să ții apăsat pe un mesaj, iar respectiva bucată de text va fi citată într-o nouă fereastră de dialog doar cu expeditorul acelui mesaj.

Administratorii de grup vor putea defini restricții pentru membrii, ca aceștia să nu mai expedieze fișiere media sau să nu trimită mesaje, ci doar să primească. În mod evident, restricțiile pot fi eliminate sau activate în orice moment. Aceasta din urmă este o funcție foarte utilă în cazul în care vrei să faci un anunț important și nu vrei să se piardă prin replici de la alte persoane.

Citește și: