Western Digital vrea să-ți ofere HDD-uri de până la 40 TB

Western Digital vrea să-ți ofere HDD-uri de până la 40 TB

Western Digital are în plan să folosească o nouă tehnologie pentru HDD-uri, astfel încât să le sporească considerabil capacitatea de stocare. 

În prezent, HDD-urile au început să piardă din popularitate în fața SSD-urilor, care sunt mult mai rapide, sunt mai ușor de manevrat și au un potențial mult mai scăzut de defecte fizice. Cu toate acestea, SSD-urile au încă un dezavantaj destul de mare, capacitatea de stocare limitată.

Cei de la Western Digital vor să facă un pas înainte în competiția dintre HDD-uri și SSD-uri, asigurând încă o dată supremația discurilor clasice. Compania se pregătește să aducă pe piață tehnologia MAMR (înregistrare magnetică asistată de microunde), aceasta având capabilități destul de impresionante.

Western Digital se așteaptă chiar ca până în 2025, HDD-urile bazate pe MAMR să ofere până la 40 TB de spațiu de stocare, făcând discurile viabile pentru centre date și poate chiar și pentru utilizatorii de rând, notează și computerblog.ro.

”MAMR este una dintre cele două tehnologii asistate de energie la care WD lucrează de ani buni”, arată compania. Aceștia spun că au avut parte de un succes important în ceea ce privește materialele și procesele folosite, iar performanța și costurile vor fi îmbunătățite cu aproximativ 15% pe an.

Western Digital se așteaptă să aducă tehnologia MAMR în punctul în care pot fi stocați 0,07 TB de date pe centimetru pătrat. astfel că discurile standard vor ajunge la capacități impresionante de stocare.

A avea un HDD de 40 TB până în 2025 este doar începutul, conform companiei, aceștia având în plan să ajungă și mai departe cu stocarea în anii care vor urma.

Citește și:
Sursa: bgr.com
Etichete: