Silicon Power lansează SSD-ul extern care rezistă la apă

Silicon Power lansează SSD-ul extern care rezistă la apă

În funcție de condițiile în care îți desfășori activitatea, s-ar putea să-ți fie utilă lansarea unui SSD extern rezistent la apă de către Silicon Power.

Mediile de stocare externe sunt mai importante ca niciodată, având în vedere că se lansează tot mai multe ultrabook-uri și MacBook-uri care se rezumă la 256 sau 512GB de spațiu. În același timp, pentru că vorbim de SSD-uri la interior, ar fi păcat să fii limitat de viteza mediului de stocare extern atunci când vrei să-ți faci rapid un backup. Soluția la problemă este dată de un SSD pe USB, iar dacă este disponibil într-un format rezistent la apă, cu atât mai bine.

Cea mai nouă serie de SSD-uri externe de la Silicon Power este intitulată Bolt B80 și va putea fi achiziționată în curând în trei capacități diferite de stocare – 120GB, 240GB și 480GB. Micuțul gadget este realizat din aluminiu eloxat și se potrivește de minune lângă un MacBook. Dimensiunile sale sunt foarte apropiate de cele ale unui oglinzi de machiaj pentru doamne și domnișoare.

În privința performanței, noul SSD extern este compatibil din start cu porturile USB 3.1 de tip USB C. În același tip, va fi inclus în cutie un adaptor de la USB-C la USB-A pentru a asigura compatibilitatea cu sisteme mei vechi, inclusiv cele cu USB 2.0. Rata de transfer specificată este de 500MB/s la citire și 450MB/s la scriere.

Ca referință din piață, aceste valori sunt un pic mai lente decât cele ale SSD-urilor externe de la Samsung. Creațiile sud coreenilor nu sunt însă certificate IP68 pentru rezistență la apă sau praf și nici nu arată la fel de bine, deci Bolt B80 de la Silicon Power are un avantaj. În plus, cu o grosime de doar 11,9 milimetri, acest SSD extern este cel mai subțire din piață. Singura problemă este că gadgetul din imaginile alăturate nu are un preț de achiziție, deși ar trebui să-l aflăm în săptămânile următoare.

Silicon Power bolt b80_3_n 575px

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: