Aplicația românească prin care transferul de bani nu mai e o bătaie de cap

Numele Volt nu-ți spune nimic, deocamdată, dar este prima aplicație prin care vei putea face transferuri de bani mai ușor. E susținută de banca Libra și de Mastercard.

Aplicația Volt îți permite să realizezi transferuri de bani din și către orice card bancar emis în România, direct de pe telefon. Transferurile pot fi realizate la orice oră, chiar și în afara programului bancar. Iar pentru a putea folosi aplicația, utilizatorii se pot conecta cu Facebook sau cu numărul de telefon, mail și cardul bancar.

Tranzacțiile sunt procesate de către Romcard, iar aportul Mastercard vine în zona de standarde de securitate. Tranzacțiile vor fi realizate în sistem peer-2-peer, ceea ce ar putea fi o alternativă viabilă la cash. De asemenea, merită reținut că Volt face tranzacțiile prin intermediul platformei de procesare a plăților online LibraPay.

Conform Mastercard, transferul de bani P2P este o funcție necesară, deoarece studiile sale arată că peste jumătate dintre clienții bancarizați fac astfel de transferuri – majoritatea, în numerar.  Mai mult, pentru cardurile Mastercard, transferurile au loc, în majoritatea cazurilor, instant. La baza stă tehnologia de ultimă oră MoneySend, care le permite utilizatorilor să transfere bani într-un mod sigur și eficient către orice card Mastercard sau Maestro emis în România, direct din aplicația Volt. MoneySend garantează primirea banilor pe card în maximum 30 de minute, în cele mai multe cazuri, chiar la momentul autorizării, 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.

Aplicația Volt e disponibilă pe Android și iPhone, gratuit, evident.