MasterCard introduce senzori de amprentă pe carduri

MasterCard introduce senzori de amprentă pe carduri

MasterCard face o mișcare interesantă în ceea ce privește securitatea cardurilor, introducând senzori de amprentă pe acestea.

În ultimii ani, amprentele noastre au devenit din ce în ce mai folosite de diverse dispozitive, îndeosebi smartphone-uri, ca metodă de deblocare mai rapidă și mai sigură decât un cod PIN. Astfel, e destul de ușor de înțeles de ce MasterCard mizează pe noi senzori de amprentă integrați în cardurile de credit și de debit.

MasterCard deja testează aceste carduri, cu ajutorul cărora amprentele noastre confirmă plățile pe care le efectuăm. Astfel, nu va mai trebui să introduci codul PIN, ferindu-te de ceilalți oameni, dar nici nu va mai fi nevoie să semnezi o chitanță atunci când plătești. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui degetul pe senzor, pentru a-ți confirma identitatea.

Noile carduri de credit și de debit sunt testate deja în Africa de Sud, iar MasterCard speră să le lanseze și în restul lumii până la finalul lui 2017. Cu toate acestea, implementarea tehnologiei depinde și de cât de repede se vor mișca băncile pentru a adopta noua metodă de confirmare a identității, scrie engadget.com.

Banca va trebui să te informeze că un nou card biometric este disponibil, iar dacă ești interesat, va trebui să mergi la un sediu pentru a comanda unul. Acolo, va trebui să îți scanezi degetele, iar un tipar digital criptat al amprentei va fi stocat pe cipul EMV al cardului.

Poți înregistra două amprente, dar ambele trebuie să fie ale tale. Apoi, când vrei să plătești, terminalul în care introduci tu comunică cu banca în mod normal, iar apoi verifică identitatea ta cu ajutorul amprentei, în locul codului PIN.

 

Citește și: