Vespa a creat robotul autonom pentru bagaje

Vespa a creat robotul autonom pentru bagaje

Într-o mișcare un pic ciudată a celor de la Piaggio Group, creatorii Vespa au anunțat zilele trecute un robot autonom menit să vină după tine cu bagajele.

Cea mai stresantă particularitate în momentul în care parcurgi distanțe lungi pe stradă ține de transportul bagajelor. Indiferent cât de mici sau de mari sunt gențile sau sacoșele, căratul lor dintr-o parte în alta se reflectă într-un efort semnificativ. Dacă mai ai și o bicicletă de care nu poți să agăți respectivele bagaje, problema devine una și mai complexă.

Soluția perfectă la problema transportului bagajelor vine de la Piaggio Group. Aceeași echipă de designeri responsabilă de scooterele Vespa și-a dedicat atenția unui robot autonom ce poate să îți transporte bagajele dintr-o parte în alta. Intitulat Gita, noul gadget detaliat de cei de la Engadget este în realitate primul produs al unei divizii independente din cadrul grupului intiulate Piaggio Fast Forward. Pe termen lung, se pare că vom mai vedea alte câteva sisteme robotizate ieșite din mâinile acelorași ingineri.

Ideea din spatele acestui mijloc de transport unic este simplă. Folosind un acumulator electric, Paggio Gita îți poate transporta bagajele dintr-o parte în alta respectând o serie de criterii. Cu o viteză maximă de 35 kilometri la oră, Gita se poate descurca singur pornind de la indicațiile de pe o hartă sau te poate urmări atunci când te deplasezi în fața sa. Datorită designului unic, poate lua o curbă pe loc, în timp ce cantitatea maximă transportabilă este de 18,5 kilograme.

În prima etapă de dezvoltare, Giga se va comercializa doar prin intermediul unor programe de tip business-to-business dedicate corporațiilor. Există însă promisiunea unei versiuni pentru utilizatori obișnuiți, iar mai multe detalii despre acea iterație vom afla în cadrul unei conferințe planificate pentru 2 februarie. Tot atunci vom ști și prețul probabil al gadgetului futurist, deși sunt de părere că nu va fi foarte accesibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: