Vespa Elettrica este scuterul electric la care visai

Vespa Elettrica este scuterul electric la care visai

În 2016 am văzut avansuri semnificative în domeniul mijloacelor de transport electrice, dar 2017 se anunță a fi la fel de optimist cu creații precum Vespa Elettrica.

Primul pas pe care îl putem face pentru remedierea într-o măsură semnificativă a efectelor încălzirii globale este adopția într-un ritm cât mai alert a mijloacelor de transport electrice și hibride. Tesla nu reușește să producă mașini electrice, pe cât de mare este cererea, iar în 2017 va lansa primul său automobil cu un preț accesibil și dotări similare precum variantele sale mai scumpe.

Mijloacele de transport electrice nu trebuie însă să fie doar pe patru roți, iar cei de la Vespa s-au decis să ne demonstreze că nici măcar nu trebuie să vină la pachet cu un aspect futurist. În a doua jumătate a lui 2017, veți putea achiziționa jucăria din imaginea de mai sus care, deși reciclează un design clasic, este complet electrică și poartă un nume cât se poate de sugestiv – Vespa Elettrica.

Anunțul a fost făcut de către compania Piaggio, deținătoarea brandului Vespa cu două zile înainte de Esposizione Internazionale Ciclo e Motociclo (EICMA). Acesta din urmă este numele oficial al salonului de motociclete de la Milano.

Cel puțin momentan, detaliile despre Vespa Elettrica sunt destul de vagi, dar în următoarele câteva zile vom afla mai multe specificații despre scuterul electric. Imaginea de mai sus, din câte se pare, este un concept și s-ar putea să nu reprezinte în totalitate produsul final. Deși aspectul general este unul metalic, nu știm nici măcar dacă va fi vorba de aceeași carcasă din oțel precum cea folosită în modelele Vespa de serie. Pentru o identificare facilă, vor exista câteva accente albastre la roți.

Nu știm cât costă Vespa Elettrica, ci doar că va ajunge în magazine în doua jumătate a lui 2017 și că va fi ,,un scuter conectat” cu ,,soluții tehnologice și inovative de conectivitate.” Cu alte cuvinte, s-ar putea să facă o treabă foarte bună în a comunica cu smartphone-ul din buzunar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge