Playtech News Bytes: schimbările din Facebook Messenger, scuterul electric și salvarea pentru paralitici

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

O aplicație pe care mulți dintre voi o folosesc zilnic, pentru a păstra legătura cu cei dragi, va avea parte de o schimbare de-a dreptul enervantă. Este vorba despre Facebook Messenger, platforma de chat a celei mai populare rețele sociale din lume. De parcă reclamele din Newsfeed nu erau suficiente, în curând vom fi bombardați cu publicitate și pe Messenger. Facebook a anunțat că va permite companiilor să trimită mesaje promoționale utilizatorilor. Vestea bună este că nu veți primi reclame decât de la paginile cu care ați interacționat anterior și, dacă vă deranjează, veți putea bloca instant mesajele. Mai multe detalii despre acest subiect găsiți aici.

Mijloacele de transport electrice nu trebuie să aibă neapărat patru roți, iar Piaggio ne demonstrează acest lucru. Producătorul de scutere a anunțat modelul Vespa Elettrica care va funcționa pe baza unui motor 100% electric. Compania încă nu a făcut publice specificațiile tehnice. Nu știm cât va putea merge cu o singură încărcare și nici ce viteză maximă va putea atinge. Totuși, putem vorbi puțin despre design. Italienii au păstrat aspectul retro și, pentru o fărâmă de futurism, au adăugat câteva detalii albastru-neon. Vespa Elettrica va fi comercializat la jumătatea anului viitor. 

Oamenii de știință au reușit să redea abilitatea de a merge unor primate paralizate. Ei au creat un implant wireless, format din două părți. O bucată se montează pe creier, în zona responsabilă cu funcțiile motorii. Cealaltă parte va fi pe măduva spinării, unde e țesutul afectat. Implantul din creier trimite comenzi wireless de la neuroni către măduvă și mușchi, permițând primatelor să se miște din nou. Deocamdată, nu se poate vorbi despre teste pe oameni, dar cercetătorii sunt optimiști privind potențialul acestei tehnologii. 

Filmul pe care vi-l recomand este Arrival sau Primul contact. În această producție SF, extratereștrii au aterizat și și-au împrăștiat navele de jur împrejurul Pământului. Nimeni nu știe de ce au venit sau ce intenții au, așa că o expertă în lingvistică trebuie să descifreze limbajul intrușilor. Pentru asta are numai două zile la dispoziție, iar miza este enormă. Filmul a fost nominalizat la Festivalul de film de la Veneția și rulează în cinematografele din România.

Andrada Bonea
17:08 11.11.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video